май 14, 2024

Тази батерия със свръхвисока плътност ще „захранва“ войниците от следващо поколение

Компанията Amprius работи върху това да гарантира, че нейната носима батерия ще се вписва във военните операции на бъдещето.

Батерията ще бъде част от ново поколение акумулаторна жилетка на Amprius, в която ще се използват батерии със силиконови аноди, за да се осигури на войниците два пъти по-голямо съхранение на енергия в сравнение със сегашното поколение.

Идеята тук е доста проста. Войниците на терен трябва да могат да носят максимално количество енергия, без да се натоварват. Сегашното поколение акумулаторни жилетки, които те използват е произведено от Inventus Power, а Amprius е само една от няколкото компании, които доставят безопасни литиеви клетки със силициев анод за проекта.

Amprius казва, че батерийният пакет е част от продължаваща интеграция в модерно военно оборудване, която ще осигури подобрени решения за захранване на място за войниците в американската армия. Батерийната жилетка на Amprius е съставена от безопасните клетки SiMaxx на компанията и е конструирана от Inventus Power.

Силициево-анодните клетки, използвани в акумулаторните пакети на Amprius предлагат до 10 пъти повече енергия за съхранение от литиевите йони. Това дава възможност за по-добър енергиен капацитет, а конфигурацията на нановлакната, която Amprius използва е по-добра и за поемане на разширяването и свиването на обема, които са свързани с движението.

Именно тези нановлакна помагат за предотвратяване на разграждането на силикона поради движението – нещо, което войниците трябва да могат да правят без да се притесняват, че ще загубят капацитета си за съхранение на енергия. Освен създаването на технологии за носене на батерии, Amrpius привлича вниманието и на електрическата авиация, както и на сателитната индустрия и производството на дронове.

Приспособимият батериен пакет, като този в жилетката на Amprius би могъл да помогне на много индустрии, тъй като силициево-анодните батерии биха позволили на други индустрии да се възползват от възможностите за съхранение на енергия с по-висока плътност, включително създаване на по-добри батерии за електрически превозни средства и други.

source

Сподели: