October 31, 2023

Тази нощ ще има презентация на Apple, където ще бъдат представени новите iMac и MacBook Pro

През предстоящата нощ компанията Apple ще проведе презентация, наречена Scary fast (“ужасно бързо“). На събитието, което започва в 02:00 часа на 31 октомври, се очаква да бъдат представени новите настолни и мобилни Mac компютри. Презентацията ще бъде излъчена на сайта на Apple, канала на компанията в YouTube и Apple TV.

На презентацията Scary fast се очаква анонса на няколко обновени Mac компютри. Най-вероятно ще ни бъдат показани новите моноблок iMac, тъй като за последно те бяха обновени през 2021 г. и все още са оборудвани с чиповете Apple M1. Новите iMac вероятно ще разполагат с процесорите Apple M3, които ще дадат забележим тласък в производителността на CPU и GPU, както и поддръжка на повече RAM и по-големи SSD-дискове. Според някои експерти, Apple ще се ограничи до използването на M2 чиповете.

На презентацията се очакват и обновените ноутбуци MacBook Pro. Въпреки че Apple представи 14- и 16-инчови MacBook Pro с чиповете от серията M2 през януари тази година, нищо не пречи на компанията да обнови системите за по-малко от година. Очаква се 14- и 16-инчовите MacBook Pro със следващо поколение чипове M3 Pro и M3 Max да бъдат представени тази нощ.

Базовият MacBook Pro ще има чип M3 Pro, конфигуриран с 12-ядрен CPU и 18-ядрен GPU, докато M3 Max ще се предлага като по-мощния вариант с 14-ядрен CPU и 20-ядрен GPU. От своя страна, основната версия на M3 Max ще предлага 16-ядрен процесор и 32-ядрен графичен процесор, докато по-мощната версия ще осигури 40-ядрен графичен чип. Процесорите от ново поколение ще предоставят забележимо увеличение на производителността, особено в игрите.

В интернет се носят и слухове, че новите 14- и 16-инчови MacBook Pro ще получат енергоефективни miniLED базирани дисплеи. В комбинация с новите процесори, в които Apple трябва да подобри енергийната ефективност, това може значително да увеличи автономността на новия MacBook Pro

И накрая, очаква се Apple да се откаже от Lightning-порта на някои аксесоари за Mac и да представи тази нощ Magic Mouse, Magic Trackpad и Magic Keyboard с портове USB Type-C.


source

Сподели: