September 23, 2023

Тайна функция на Android може да направи телефона ви по-удобен: просто задръжте пръста си върху екрана

Какви удобства ще донесе скритата функция в OS Android?

Това е отличен начин да спестите време и да направите телефона си наистина персонализиран. Вашият смартфон може да работи още по-ефективно за вас. Ето един полезен лайфхак за тези, които искат да увеличат максимално изживяването си с помощта на тяхното Android-устройство. Оказва се, че Android има отделна възможност за ускоряване не само на функционирането си, но и на ежедневните задачи.

Спомнете си колко пъти сте влизали в настройките, за да споделяте интернет, включите фенерчето или Bluetooth. Независимо дали става въпрос за Wi-Fi, режим „Не безпокойте“ или контрол на яркостта. Показването на преки пътища на началния екран ще опрости този процес.

Какво представлява новата функция в Android и как да се възползвате от нея?

Повечето потребители не знаят, но Android ви позволява да създадете пряк път направо от началния екран към определени системни функции. Ето как да направите това:

  • Задръжте пръста си върху началния екран;
  • Изберете „Уиджети“ и потърсете съответната настройка на прекия път от списъка, който се показва;
  • Изберете функцията, за която искате да създадете пряк път: било то Wi-Fi, Bluetooth или нещо друго;
  • Задръжте уиджета, докато го плъзнете на началния екран.

След като прекият път се появи на екрана, можете да промените името или иконата му. Просто задръжте пръста си върху прекия път, докато се появи менюто за редактиране. Този метод работи за много системни функции. По този начин можете да имате отделен екран с всички полезни преки пътища.

Добавянето на преки пътища към системните функции е част от по-дълбокото персонализиране на Android. Например, можете да използвате странични програми, за да създадете комбинирани преки пътища или да създадете автоматични действия.

Нека ви припомним, че смартфоните могат не само да помогнат в ежедневието, но и да представляват опасност за конфиденциалността на потребителя и по-специално поради приложенията, които могат тайно да ви шпионират — експертите са открили няколко десетки такива програми, които са налични в Play Store. За да сте сигурни, че вашият смартфон няма да е по-бавен при неговата работа, трябва да обърнете внимание на тези неща.


source

Сподели: