октомври 11, 2023

Там има микропомпа! Huawei показа иновативен калъф за смартфони, в който се използва водно охлаждане

Въпреки доста високата цена, продуктът беше разпродаден за броени секунди. Отвътре устройството е същото като показаното на рендерите.

Техническият директор на Huawei Брус Лий сподели забавен факт – фирменият калъф за Mate 60 Pro и Mate 60 Pro+ с цена 41 долара, оборудван с вградена система за течно охлаждане, беше разпродаден за броени секунди след началото на продажбите. В същото време в интернет се появиха реални снимки на интериора на калъфа, публикувани от изданието MyDrivers.

При представянето на калъфа, който англоезичните медии наричат Micropump Liquid Cooling Shell, разработчиците обявиха използването на 200 милиона микроскопични капсули в него – очевидно те действат като хладилен агент в тръбите. Тези тръбички се виждат ясно на снимките на разглобения калъф – те стигат чак до блока на камерата, като по този начин покриват по-голямата част от задния капак (очевидно процесорът е инсталиран в долната част на смартфоните, като по принцип именно чипът се нагрява най-много).

В долната част се виждат контролери и очевидно микропомпа за циркулиране на течността в тръбичките – нейното присъствие бе официално обявено. Заслужава да се отбележи, че самите тръбички наистина са направени сини и „картата“ им е приблизително същата, каквато е изобразена на официалните рендери (т.е. това е случаят, когато производителят нищо не е разкрасявал).


source

Сподели: