април 22, 2024

Телевизорите LG 2024 OLED evo получиха сертификати за екологичност

LG Electronics продължава да получава признания за своя неотклонен ангажимент към устойчивостта и екологичните практики. Телевизорите LG 2024 OLED evo получиха сертификати Reducing CO2 (намаляване) и Measured CO2 (измерване) от Carbon Trust, както и Environmentally Evaluated Mark  от Société Générale de Surveillance SA (SGS).

Това е четвърта поредна година, в която LG е отличена за инициативите си в областта на ESG. Най-новите OLED телевизори на LG също така получиха втория си пореден сертификат за рециклирано съдържание, което допълнително демонстрира отговорността на LG към околната среда.

Консултантската компания The Carbon Trust се стреми да изведе света към бъдеще с нулеви въглеродни емисии, като измерва въздействието на даден продукт върху околната среда – от производството и разпространението, до използването и изхвърлянето му. Сертифицирането с SGS се фокусира върху ефективността на ресурсите и наличието на опасни вещества, докато Intertek измерва процента на използваните рециклирани материали. Съответните подходи на организациите насърчават практиките за отговорно потребление в различни индустрии и допринасят за по-значимата цел, а именно – устойчивост в световен мащаб.

Забележително е, че самоосветещата технология на OLED телевизорите на LG привлича значително внимание при строгите оценки на устойчивостта му. За разлика от LCD телевизорите, OLED телевизорите на LG не се нуждаят от подсветка, което дава възможност за по-опростена структура и по-малко необходими компоненти. Например 65-инчовият OLED evo на LG, изработен от ултра леки, композитни влакна, тежи с 20% по-малко и изисква само 40% от пластмасата, която обикновено се използва в LCD телевизор със същия размер на екрана.

Въз основа на очакваните продажби на OLED телевизори на LG през тази година, се очаква общото количество пластмаса, използвано в OLED телевизорите на LG от 2022 г. до 2024 г., да бъде с 45 000 тона по-малко от това на LCD телевизорите, продавани през същия период. Намаляването на употребата на пластмаса ще доведе до намаляване на въглеродните емисии с приблизително 234 000 тона годишно, което се равнява на въглеродния диоксид, погълнат от 30-годишна борова гора. Това число се равнява на една трета от площта на Сеул или на около 31 000 футболни игрища.

Рециклираната пластмаса представлява около 20% от пластмасата, използвана при производството на всички LG телевизори, включително OLED телевизорите, което се равнява на около 4000 тона рециклирана отпадъчна пластмаса годишно.

Освен дейностите за опазване на околната среда, различните инициативи на LG в областта на ESG получиха похвала от авторитетни местни и международни организации. През 2023 г. LG беше включена в Световния индекс за устойчивост на Dow Jones (DJSI World) за дванадесета поредна година. DJSI World класира едва десет процента от 2500те най-големи глобални компании въз основа на техните дългосрочни икономически, екологични, социални и управленски практики. Включването на компанията в този престижен списък за дванадесет поредни години е значителен, тъй като LG е единствената южнокорейска компания в индустриалната категория Leisure Equipment & Products and Consumer Electronics, която постига това постижение.

Освен това LG е оценена с Comprehensive A grade от ESG Evaluation and Rating Announcement of Korea ESG Standards Institute (KCGS) за  трета поредна години, а миналата година компанията получи четвъртата си поредна оценка „А“ от рейтинга ESG на Morgan Stanley Capital International (MSCI).

„OLED телевизорите на LG са водещи на пазара и се смятат за най-добрия избор за първокласно зрителско изживяване, като същевременно надхвърлят ESG стандартите“, каза Баик Сон-пил, ръководител на LG Home Entertainment Company’s Product Planning Division. – „LG ще продължи да полага усилия за създаването на по-добра планета за всички.“

source

Сподели: