юни 21, 2023

Телевизорите Sony Bravia ще получат поддръжка на услугата за видео-позвънявания Zoom

Sony съобщи, че техните телевизори от серията Bravia, съвместими с камерата Bravia Cam, ще получат поддръжка на услугата за видеоконференции Zoom. Съгласно споразумението между двете компании, телевизорите от серията Bravia на Sony ще бъдат първите, които ще получат поддръжка на услугата Zoom.

За да работи Zoom на телевизорите Bravia ще се изисква новата версия на приложението, което ще бъде достъпно директно от Google Play Store за Android. С поддръжката на Zoom, телевизорите на японската марка ще предложат на своите собственици всички функции, които правят Zoom една от водещите платформи за видеовръзка. Собствениците на телевизорите Bravia също ще могат да се възползват и от разширените функции на камерата Bravia Cam за по-удобна работа в Zoom. Последният може да разпознае присъствието на потребителя в стаята, разстоянието му от телевизора и в съответствие с това самостоятелно да регулира настройките на звука и изображението.

Главният изпълнителен директор на Sony Сусуке Томонага каза, че компанията е развълнувана да предостави „по-реалистична видео-връзка“ чрез поддръжката на Zoom, тъй като ще позволи на своите потребители да „поддържат връзка с хората, за които ги е грижа, независимо дали работят от вкъщи, учат дистанционно или просто искат да излизат с приятелите и семейството.’

Поддръжката на Zoom ще я получат телевизорите Bravia, съвместими с камерата Bravia Cam: X95L, X93L, A80L, X90L, X85L, X80L, X75L, Z9K, A95K, X95K, A90K, A80K, A75K, X90K, X90S, X85K и X80K.

Новото приложение трябва да бъде достъпно за телевизорите Bravia до “ранното лято“ на 2023 г., каза Sony в прессъобщение.


source

Сподели: