September 15, 2023

Успехът на скандалния Mate 60 Pro позволи на Huawei да увеличи продажбите си на смартфони с 20%

Серията смартфони Huawei Mate 60 вдигна много шум далеч отвъд Китай, за чийто пазар е основно предназначен. Канадски изследователи успяха да открият в състава на новите продукти процесора HiSilicon Kirin 9000S, вероятно произведен от SMIC по 7-нанометрова технология. Въпреки че на този фон американските власти започнаха разследване за нарушаване на ограниченията си за износ, самата Huawei очаква до края на годината да продаде с 20% повече смартфони, отколкото първоначално планираше.

Това съобщи South China Morning Post, като се позова на китайското издание Securities Daily. Според източници, запознати с плановете на Huawei Technologies, до края на тази година компанията очаква да продаде 40 млн. смартфона от всички модели, което е с 20% повече от предварително планираното. В много отношения този оптимизъм на производителя се дължи на голямото търсене на смартфоните от серията Mate 60, които осигуряват поддръжка на 5G мрежите и актуални за тази година характеристики в контекста на строгите американски санкции, насочени срещу Huawei.

Някои от купувачите обърнаха внимание на смартфоните Mate 60 по чисто патриотични причини, тъй като се формира мнение, че тези устройства символизират победата на Huawei над ограниченията на западните държави в технологичната сфера. Анализаторите от Counterpoint Research прогнозират, че новият модел на флагманския смартфон ще даде възможност на Huawei да се завърне в челната четворка на лидерите на китайския пазар още в края на следващото тримесечие. Въпреки това при съществуващите обеми на продажбите е малко вероятно Huawei да успее да претендира за възстановяване на лидерството в Китай.


source

Сподели: