октомври 29, 2023

Франция отмени забраната за продажба на iPhone 12, но не във всички региони

Френската национална агенция по честотите (Agence nationale des frequences, ANFR) одобри мерките, предприети от Apple за намаляване на електромагнитното излъчване на iPhone 12. След пускането на новия фърмуер, който елиминира превишението, регистрирано от регулатора, смартфоните бяха върнати в продажба в държавата. Но не напълно. Решението за възобновяване на продажбите не важи за отвъдморските департаменти на Франция.

В прессъобщение на ANFR се посочва, че забраната „е отменена от днес в метрополията на Франция“, но остава в сила в отвъдморските департаменти“. Отвъдморските департаменти се отнасят за региони извън френската метрополия. Забраната ще продължи да се прилага във френските департаменти като Гваделупа, Гвиана, Мартиника, Майот и Реюнион. Според прессъобщението на ANFR, ‘Apple планира да пусне бъдеща актуализация (фърмуер) за тези територии до края на тази година.’

Всъщност, Франция все още има редица отвъдморски департаменти, но, както съобщи ANFR, те „попадат под различни правни рамки“. Следователно, не е ясно дали на тези територии е въведена забрана за iPhone 12 или не. Коментирайки изявлението на ANFR, френският вестник Le Monde отбеляза, че проблемът с iPhone 12 „не представлява реален риск за здравето“ и тестовете на Apple потвърдиха, че устройството отговаря на международния индустриален стандарт.


source

Сподели: