September 25, 2023

Функция на iPhone спира хората да шпионират известията ви от заключен екран

Едно от най-хубавите неща в съвременните смартфони е наличието на заключени екрани, които правят телефона ви повече или по-малко поверителен. Разбира се, не можете да държите телефона си напълно заключен, иначе никога няма да получавате текстовите съобщения и обажданията си. Заради това все още получавате известия в заключено състояние.

Това създава свой собствен проблем.

Ако оставите телефона си на открито място, например на маса, или ако имате някои особено любопитни приятели, които обичат да гледат през рамото ви, известията на заключения ви екран все още могат да бъдат следени.

Ако случайно използвате iPhone, има специален трик, който можете да използвате, за да сте сигурни, че все още получавате актуална информация за приложенията си, без да разпространявате подробностите за тази информация на всеки, който случайно има пряка видимост към телефона ви.

Всяко приложение в iPhone има свои собствени независими настройки за известия, които могат да се персонализират в самото приложение.

Всички тези настройки обаче са подчинени на глобалните настройки, установени в опциите на iPhone.

В рамките на тези опции можете да персонализирате начина, по който балоните с известия се появяват на заключения ви екран, като избирателно ограничавате информацията, за да запазите поверителността си.

  • На началния екран на вашия iPhone отворете приложението Настройки (Settings).
  • Докоснете Известия (Notifications).
  • В раздела Показване като (Display as) изберете една от опциите за показване на известия.
  • Изберете Брой (Count), за да се появят всичките ви известия в долната част на заключения ви екран като балончето с броя им.
  • Изберете Подреждане (Stack), за да се подредят известията ви на купчини според времето на получаване, като най-новото известие е на върха на купчината.
  • Изберете Списък (List), за да покажете всички известия в традиционен вертикален списък.

За максимална поверителност най-добрият избор е режимът Count (Брой), тъй като той няма да показва конкретните известия, които получавате, или тяхното съдържание, а само броя на известията, които действително имате. Когато искате да видите действителното съдържание на известията си, можете да отключите телефона си, за да проверите.

Под настройките Показване като (Display as) можете да използвате и опцията Показване на визуализации (Show Previews).

С нея визуализациите могат да се показват винаги, когато телефонът е отключен или никога. Ако искате да сте сигурни, че никой не може да получи представа за какво се отнасят известията ви, можете да забраните визуализациите. По този начин ще виждате кога имате известие за приложение, но не и действителните подробности за известието.


source

Сподели: