October 19, 2023

Хората си спомниха за „забравеното устройство“ на Apple, пуснато само преди осем години

2017 беше тъжен ден за феновете на Apple, които трябваше да се сбогуват с един от най-обичаните продукти.Докато децата в наши дни може дори да не знаят какво е MP3 плейър, това със сигурност беше устройство, променящо играта, което по същество пенсионира CD плейърите.

Потребителският интерфейс и елегантният дизайн на iPod на Apple някога бяха нещо красиво.

И както Nano, така и Shuffle, които бяха пуснати през 2005 г., излязоха две години преди iPhone – проектирани като по-евтина алтернатива на стандартния iPod.

Но именно Nano наистина липсва на хората.

YouTuber-ът Zachary Staines наскоро качи видеоклип, озаглавен: „Забравеният iPod“, който навя много спомени.

Това ли е забравеният iPod на Apple, защото не знам за вас, но аз изобщо не го помня. Това е седмият и последен iPod Nano от 2015 г. Това нещо е като мини iPhone, само че, разбира се, не поддържа разговори. Но поддържа обичайната музика, филми, подкасти, добрите неща. Но вижте при пускането на iPod, iPhone 6 доминираше. Това все още е един от най-продаваните телефони досега. Има чувството, че успехът на iPhone засенчва iPod. Но след като iPhone е смазващ като устройство „всичко в едно“, защо да имаме и двете?

Коментирайки клипа, един зрител каза:

Това всъщност беше първият ми iPod, който не беше купен от някой друг. Хареса ми и тъй като по това време споделях мобилен телефон с моите братя и сестри, все още можех да му се наслаждавам на музика и видеоклипове, която поискам. Липсва ми, ако трябва да съм честен.

Друг добави: „Наистина използвах този iPod много години, харесва ми. Все още работи днес.“

IPod Nano имаше живот от 11 години и премина през седем различни поколения от 7 септември 2005 г. до 27 юли 2017 г. Устройството от 7-мо поколение разполагаше с 2.5-инчов, чувствителен на допир дисплей и беше последният iPod Nano до момента.


source

Сподели: