юни 7, 2023

Цената на топ-конфигурацията на новия Mac Pro (2023) наистина може да ви учуди

По време на представянето на новия десктоп Apple Mac Pro компанията обяви само цената на базовата му конфигурация. Специалистите на изданието 9to5Mac решиха да потърсят малко повече информация и откриха цената на максималната конфигурация. Оказа се, че в сравнение с предшественика си професионалният десктоп може да се счита почти за бюджетен модел.

Според официалния уеб сайт на Apple максималната конфигурация на компютъра със 76-ядрен графичен процесор, 8 TB място за съхранение, 192 GB оперативна памет и дори с прословутите колелца на корпуса ще струва на купувача 12 199 щатски долара. Това е осезателно повече от базовата цена, но много по-евтино от върховия Mac Pro (2019), който струва 52 599 щатски долара, когато във виртуалната количка се добавят всички възможни опции.

За постигането на този резултат компанията се отказа от използването на дискретни графични карти в полза на своята нова наистина производителна система върху чипа M2 Ultra с вграден графичен ускорител с много по-висока скорост на работа. Освен това вече не е необходима отделна разширителна карта от типа на Afterburner за 2000 щатски долара за декодиране на ProRes и ProRes RAW видео – фирменият чип Apple M2 Ultra се грижи и за тази функция тъй като декодиране на ProRes и ProRes RAW видео се поддържа на хардуерно ниво.


source

Сподели: