November 2, 2023

Чудили ли сте се как да изпратите снимка с високо качество чрез WhatsApp: ето как да го направите

През последните няколко години WhatsApp работи активно върху отстраняването на грешките и непрекъснатото актуализиране на функционалността, настигайки конкурентите като Telegram. Наскоро в месинджъра се появи възможност за изпращане на снимки без загуба на качеството — преди всички изображения бяха силно компресирани и не винаги бяха приятния за гледане.

За да изпратите некомпресирана снимка до WhatsApp, извършете следните действия:

  1. Отворете WhatsApp и изберете желания чат.
  2. Щракнете върху „+“ в раздела за въвеждане на съобщение, след което изберете „Снимка/Видео“.
  3. Изберете желаната снимка от вашата фотогалерия.
  4. В горната част на екрана щракнете върху бутона „HD“ (високо качество).
  5. Поставете отметка в квадратчето до опцията ‘HD – качество’ и щракнете върху ‘Готово’.
  6. Изпратете снимката.

Готово! Изпратената снимка ще запази оригиналната разделителна способност и качество на изображението без видима загуба. Ще можете да разберете, че снимката е изпратена с високо качество по HD иконата, която ще се покаже в чата.

Нека припомним, че от този месец месинджърът WhatsApp спира да работи за някои модели Galaxy смартфони, за които можете да научите тук.

Поради постоянното си надграждане и подобрение е важно още да отбележим, че WhatsApp вече позволява използването на два акаунта в един и същи смартфон по едно и също време.

Отделно, за авторизацията си в месинджъра, вече не е нужно да използвате пароли, поради внедряване на функционалността Passkey.


source

Сподели: