април 25, 2024

Ще се изненадате от това кой ще представи най-мощния Android смартфон през тази година

Темпото на пускане на нови смартфони на пазара е безмилостно. То е един неумолим стремеж към повече мощност, по-голяма ефективност на батерията и още по-невероятни характеристики на камерата. В света на Android пускането на нов основен хардуер е значимо събитие, въпреки че първият смартфон със следващо поколение флагмански процесор може да ви изненада.

Хардуерът, който задвижва много от най-добрите смартфони с Android идва от Qualcomm. В момента Snapdragon 8 Gen 3 носи короната. Обявен през октомври 2023 година, той задвижва устройства като Samsung Galaxy S24 Ultra, OnePlus 12 и Xiaomi 14 Ultra наред с други флагмани.

Вече се говори за следващото поколение флагмански процесор Snapdragon 8 Gen 4, което се очаква да бъде обявен на Snapdragon Summit през октомври тази година.

Какви точно постижения ще донесе новият хардуер, предстои да разберем, но можете да очаквате по-мощно хардуерно ядро и графична обработка, както и по-голяма мощност за справяне със задачите с изкуствен интелект.

Първото устройство, което се очаква да бъде пуснато на пазара с този нов флагмански процесор е Xiaomi 15.

Това може да е изненада, но според изтичането на информация от Yogesh Brar, Xiaomi има изключителни права върху първото пускане на пазара на устройство с този процесор. Изненадата идва от факта, че въпреки че Xiaomi ще бъде първата компания, която ще обяви устройство със Snapdragon 8 Gen 4, това вероятно няма да бъде първият смартфон, който ще можете да си купите.

Ако всичко това е вярно, Xiaomi ще обяви Xiaomi 15 в същия ден, в който бъде обявен Snapdragon 8 Gen 4, a пускането му на пазара ще последва бързо след това, но само в Китай. През миналата година Xiaomi 14 беше пуснат в Китай на 1 ноември, но едва през февруари тези смартфони стигнаха до световната сцена.

Остава възможност за януари 2025 гoдина, когато вероятно ще видим премиерата на серията Samsung Galaxy S25, като топ-флагманът S25 Ultra вероятно ще разчита на персонализиран „Snapdragon 8 Gen 4 за Galaxy“.

По този начин технически най-мощният смартфон за тази година вероятно ще бъде Xiaomi 15, който ще бъде пуснат през ноември в Китай, но вероятно няма да имате възможност да си го купите преди 2025 година. Има обаче и друг претендент. Слуховете сочат, че OnePlus също се бори да бъде първата, която да представи устройство с новия процесор. Предстои да разберем дали ексклузивността на Xiaomi в това отношение ще се запази.


source

Сподели: