September 22, 2023

10 хитрости, които можете да направите със своя Samsung Galaxy Watch6

През последните месеци, малко след тяхното обявяване на пазара, най-новите носими устройства на Samsung, Samsung Galaxy Watch6 и Galaxy Watch6 Classic се радват на голям интерес, което ни провокира да им обърнем по-специално внимание.

Става въпрос за най-новите смарт часовници на Samsung, които подпомагат и усъвършенстват индивидуалните потребителски навици за здравословен начин на живот с помощта на интуитивни данни за различни показатели за моментното физическо състояние, високотехнологични възможности и още по-мощни характеристики. Galaxy Watch6 е подготвен за всичко, независимо дали навън вали дъжд или грее слънце. Изключително издръжливото стъкло от сапфирен кристал предпазва дисплея на часовника, а рейтингите IP68 и 5ATM означават, че той е достатъчно здрав и водоустойчив, за да те съпровожда във всички твои приключения.

С по-големи и по-добри дисплеи, подобрен живот на батерията и Wear OS 4, двойката е трудно да бъде подмината. Има начини да направите часовниците още по-добри и ние събрахме най-добрите от тях тук. Предлагаме ви 10 неща, които смятаме за задължителни за активация, с които вашите часовници ще работят пълноценно.

Серията Galaxy Watch6 разполага и с редица функции за грижа за здравето, с цел потребителите да се чувстват добре и да имат възможност да се грижат за своята безопасност. Хората могат да поддържат мотивацията си с по-персонализирани решения за фитнес, а мониторингът на здравето вече е по-всеобхватен от всякога, като помага на потребителите да развият по-добро разбиране за своето здраве и безопасност. Със сигурност трябва да се възползвате от персонализираните инструменти за проследяване на тренировка

  1. Как да вземем максимума в тренировките си с Galaxy Watch6

 Освен 100 съществуващи режима за проследяване на тренировки, можете да добавите персонализирани записи и да създадете индивидуални серии от упражнения с нови фитнес функции.

За да направите това трябва да:

Отивате на екран Упражнения в Watch6 > Още> Плъзнете пръст отдясно наляво, за да намерите бутона Добави

Така например за специфично проследяване на вашето бягане трябва да натиснете Избери тренировка, да скролнете, за да намерите Проследяване на бягането > и изберете опцията Пътека (Lane). Когато бягате на стандартна 400-метрова писта, използвайте опцията Проследи бягането (Track run), за да получите по-точни данни и маршрут

  1. Как да подобрим чувствително съня си

Часовниците предоставят чудесна възможност да се наспивате по-добре и предлагат мотивиращи съвети за по-добър сън. Можете да подобрите навиците си за сън с персонализираната програма за усвояване на по-добри навици за сън, която вече е достъпна директно от вашата китка с Galaxy Watch6. За да го използвате трябва да:

Отворите мобилното приложение Samsung Health, да отидете на функцията Сън (Sleep), да докоснете иконата Настройки (Settings) в десния ъгъл, и изберете Инструкции за по-добър сън (Sleep coaching).

След като последвате тези стъпки, носете своя Watch6 докато спите в продължение на 7 дни и завършете анкетата, за да откриете своя персонализиран символ за сън на животно Можете да се насладете на един месец с инструкциите за по-добър сън, персонализирани според вашия уникален тип сън (със съответния символ на животно). Можете лесно да следите напредъка си и вашите ключови навици директно от китката си. След това проверявайте анализа на съня си въз основа на данните за съня всяка седмица, за да се възползвате максимално от резултатите, които ще ви помогнат да подобрите съня си

  1. Бягайте по-ефективно с въвеждането на специална HR зона

Можете да персонализирате упражненията си и да увеличете максимално своите фитнес резултати с Galaxy Watch6. За целта трябва да:

Изберете Бягане от екраните Упражнения > Тичайте на открито за повече от 10 минути, за да може вашият Galaxy Watch6 да създаде за вас персонализирани HR зони (зони на сърдечния ритъм). След това идете отново на настройката Бягане и докоснете иконата за Настройки > включете Инструкциите за HR зона > изберете вашата целева HR зона (зона на сърдечен ритъм) преди тренировка, за да получавате известия. По време на тренировката ще започнат да се появяват Сигнали за зона, за да ви помогнат да останете в рамките на вашата целева HR зона. След това вижте подробните резултати от тренировката си в мобилното приложение Samsung Health.

  1. Заменете Bixby с Google Assistant

Много потребители на Android, дори някои верни фенове на Samsung, предпочитат Google Assistant пред Samsung Bixby. Въпреки че някои часовници с Wear OS нямат достъп до Assistant, часовниците на Samsung го имат. Още по-добре е, че можете да настроите Google Assistant да поеме функцията на гласов асистент по подразбиране на вашия Galaxy Watch6. Ето как:

Ако Google Assistant не е инсталиран на вашия часовник, потърсете Google Assistant в Play Store на вашия Galaxy Watch6 и инсталирайте приложението. В своя Galaxy Watch6 отворете Settings. Превъртете надолу и докоснете Приложения. Докоснете Избор на приложения по подразбиране. Докоснете Приложение за цифров асистент. Докоснете Приложение по подразбиране. Изберете Асистент.

Завършването на този процес превръща Google Assistant в гласов асистент по подразбиране на вашия часовник, което означава, че той се появява вместо Bixby, когато натиснете и задържите бутона Home на часовника.

  1. Направете своя Galaxy Watch6 по-добър часовник с отбелязване със звук на всеки час

При всичките им полезни високотехнологични функции, един от най-полезните аспекти на всеки смарт часовник е, че той показва времето. Galaxy Watch6 разполага с функция за почасово позвъняване, която кара часовника да звъни и бръмчи в началото на всеки час, като ви помага да следите колко е часът през деня. Ето как да направите това: В своя часовник Galaxy Watch6 отворете Настройки. Превъртете надолу и докоснете Звуци и вибрации. Превъртете надолу и докоснете Системни звуци. Намерете и включете Звуци на час.

При активиран почасов звън часовникът ви издава звук на всеки час, на всеки час, и звъни, ако сте включили това в системни звуци. Така винаги ще знаете колко е часа.

  1. Получете допълнителен пряк път с бързото стартиране

Докато Samsung Galaxy Watch6 ви позволява да определяте какво да прави дългото или двойното натискане на бутона „Начало“, бутонът „Назад“ е с по-малко възможности за персонализиране.

На своя Galaxy Watch6 отворете Настройки. Превъртете надолу и докоснете Разширени функции. Превъртете надолу и докоснете Бързо стартиране. Включете функцията.

За да изберете какво да се случи, когато направите жеста за бързо стартиране, докоснете Избор на опция .

При активирано бързо стартиране, задръжте ръката си сгъната и „почукайте“ с юмрук надолу два пъти (представете си как чукате два пъти по невидима маса), за да задействате действието или да отворите избраното приложение. Това не е напълно безпроблемно и е необходима известна практика, за да се получи правилен жест. Но ако искате да получите достъп до повече от няколко функции, без да ровите в чекмеджето с приложения на часовника, бързото стартиране е начинът да го направите.

Тук може би е момент да споменем и още една функция на часовника, която също може да бъде достъпвана така. Дамите вече могат да бъдат подготвени с проследяване на цикъла си и да бъдат в хармония с тялото и здравето си. Проследяването на менструалния цикъл чрез приложението Natural Cycles, използва температура на кожата, измерена от часовника по време на нощния сън, за да предвиди датите на месечния цикъл и други цикли. По този начин с часовниците от серията Galaxy Watch6, планирането се улеснява и насладата от живота се увеличава. Също така вече има комплекс от функции, които се грижат за сърцето – потребителите могат да се наслаждават на деня, благодарение на комплекса от функции за наблюдение на сърдечната дейност. Така само с едно деликатно движение на ръката ще можете да стигнете до нея.

  1. Откриване в случай на падане

Когато е отчетено падане, актуализираната функция SOS споделя местоположението ви с линия за спешна помощ и позволява достъп до медицинската ви информация. За да се намалят рисковете от спешни случаи, функцията за откриване в случай на падане вече е активирана по подразбиране за потребителите в напреднала възраст. За да я активирате е достатъчно:

Отворете Настройки на вашия Galaxy Watch6 > Безопасност и спешни случаи > включете функцията Откриване на тежко падане и изберете режим за разпознаване степента на падането от менюто Кога да открием падане. Когато е отчетено падане, Galaxy Watch6 автоматично ще се свърже със SOS линиите, както и с контактите за спешни случаи, които сте въвели предварително. След като се активира функцията SOS, Galaxy Watch6 позволява незабавен достъп до Медицинска информация

  1. Адаптиране на известията

Ако искате да персонализирате начина, по който Galaxy Watch6 подава известия, има лесно решение. Приложението Galaxy Wearable ви позволява да избирате кои приложения, инсталирани на телефона ви, могат да изпращат известия към часовника ви. За да ги контролирате по-лесно: Отворете приложението Galaxy Wearable на телефона си. Докоснете Настройки на часовника. Докоснете Известия. Докоснете Известия за приложения. Превъртете списъка и включете приложенията, които искате да изпращат известия на часовника ви.

Не можете,обаче, да избирате кои канали за известия за отделните приложения ще ви предупреждават на вашия часовник Galaxy Watch6. Също така не можете да наредите известията да се изпращат само до вашия часовник. Ако сте изключили известията за дадено приложение в телефона си, трябва да ги включите, преди да се появят на часовника ви.

  1. Заглушаване на известията в телефона, докато носите часовника си

Ако часовникът ви вибрира и светва, когато получите известие, вероятно телефонът ви не трябва да го прави. Приложението Galaxy Wearable ви позволява да изключите известията на телефона, докато часовникът е на китката ви. Той няма да има проблеми с батерията, защото с 18% по-бърз процесор и батерия, която издържа 40 часа, Galaxy Watch6 информира за това как човек прекарва нощите, за да може да се наслади максимално на дните след тях. Galaxy Watch6 трябва да се носи по време на сън, за да предостави важна информация за качеството и непрекъснатостта на съня, както и как може да се подобри. Сега вече има и бърз достъп до функцията Sleep Coaching директно на часовник, така че потребителите могат да преглеждат ценни съвети направо на китката си. Тогава пък е добре да ги спирате, така че за да управлявате целия процес: Отворете приложението Galaxy Wearable в телефона си. Докоснете Настройки на часовника. Докоснете Известия. Включете Изключване на известията на телефона.

Тази настройка се прилага само когато вашият Galaxy Watch6 е отключен и е на китката Ви, така че няма да пропуснете нищо важно, докато часовникът ви се зарежда.

  1. Отхвърляне на повиквания с едно завъртане

Обаждане, което кара часовника ви да вибрира в неподходящ момент, може да бъде много неприятно, особено ако другата ви ръка не може да стигне до часовника, за да го заглуши. Но Galaxy Watch6 предлага настройка, която ви позволява да отхвърляте повиквания и други известия, като аларми и таймери, с жест с една ръка. За да я активирате е достатъчно в Galaxy Watch6 да отворите Настройки. След това да превъртите надолу и докоснете Разширени функции. Превъртете надолу и докоснете Отхвърляне на сигнали и повиквания. Включете функцията.

Със сигурност вече горите от желание да станете горд притежател на един от двамата членове на новото Galaxy Watch семейство.


source

Сподели: