юли 8, 2023

15-те по-интересни особености на новата платформа Meta Threads

Meta стартира новата си социална платформа Threads, която от самото си начало привлече огромен трафик. Според Meta тази система е проектирана така, че да предоставя на потребителите по-задълбочено и интерактивно преживяване в сравнение с обикновените платформи за социални мрежи. Meta Threads е част от визията на Meta за Metaverse – виртуален свят, в който хората могат да взаимодействат помежду си и с еазличните цифрови обекти по по-естествен и интуитивен начин. Според данни на Techpoint Africa през първите 7 часа от излизането си приложението е било изтеглено 10 милиона пъти. CNN съобщава още, че след 12 часа то е било с 30 милиона изтегляния, а CNBC съобщава, че това приложение е било със 70 милиона изтегляния само след 24 часа. Според CBS приложението Threads е достъпно за изтегляне в магазините за приложения на Apple и Google Android в над 100 държави от целия свят.

Как става използването на Meta Threads

Meta Threads прилича на Twitter, където потребителите могат да пишат и споделят текстови съобщения в реално време. Threads позволява текстови постове с дължина до 500 знака, които могат да включват линкове, снимки и видеоклипове с дължина до пет минути. Тази функция позволява и изпращане на лични съобщения между потребителите.

За използването на Meta Threads потребителите трябва да изтеглят приложението от App Store или Google Play Store. След като бъде изтеглено, потребителите могат да влязат в него с профилите си във Facebook или Instagram. След това приложението ще подкани потребителите да създадат или да влязат в своя профил и да изберат своите интереси. Тогава потребителите могат да започнат да споделят текстови актуализации и да се присъединяват към публични разговори.

Една от уникалните функции на Meta Threads е възможността за създаване на персонализирани актуализации на състоянието, които могат да бъдат споделяни с избрана група приятели. Потребителите могат да избират от списък с предварително зададени статуси или да създават свои собствени. Тази функция дава възможност на потребителите да споделят това, което правят или чувстват, с избрана група приятели, без да се налага да го споделят публично.

След като потребителите настроят приложението, те могат да започнат да изследват виртуалния свят и да взаимодействат с другите потребители. Много от функциите на Meta Threads са интуитивни и лесни за използване, но също така са налични уроци и ръководства, които да помогнат на потребителите да започнат да използват приложението. Като се има предвид внезапната популярност на това приложение, за потребителите е важно да знаят някои от основните функции на Meta Threads.

Основни функции на Meta Threads

1. Аватарите

Аватарите на Meta Threads са персонализирани цифрови изображения на потребителите, които могат да се използват в платформите на Meta, включително Facebook, Messenger, Instagram Stories и DM. Потребителите могат да персонализират своите аватари с нови форми на тялото, косата и текстурите на дрехите, за да могат по-добре да изразят своите качества. Магазинът за аватари на Meta предлага и цифрови облекла от водещи модни марки, като Balenciaga, Prada и Thom Browne. Аватарите могат да се използват, за да изразят личността на потребителя, чувството му за хумор и усета му за мода. Неговите подобрения на косата, облеклото и очите се появяват в стикерите, профилните снимки, снимките на корицата и др.

2. Виртуалните пространства

Потребителите могат да създават и персонализират свои собствени виртуални пространства, например стаи или цели сгради. Тези пространства могат да се използват за общуване, игри и други дейности.

3. Социални взаимодействия

Meta Threads е предназначена за улесняване на социалните взаимодействия между потребителите. Потребителите могат да разговарят помежду си, да се присъединяват към групи и да посещават различни събития.

4. Виртуални обекти

Потребителите могат да създават виртуални обекти, като мебели, превозни средства и други предмети, и да взаимодействат с тях. Тези обекти могат да се използват за декориране на виртуалните пространства или за други цели.

5. Гейминг

Meta Threads включва разнообразни игри, които потребителите могат да играят помежду си. Тези игри варират от прости пъзели до по-сложни игри за няколко играча.

6. Виртуални пазари

Потребителите могат да купуват и продават виртуални предмети, като дрехи, аксесоари и други обекти. Тези пазари са проектирани по такъв начин, че да са удобни и лесни за използване.

7. Виртуална реалност

Meta Threads е проектирана по такъв начин, че да е съвместима с хедсетите за виртуална реалност, което дава възможност на потребителите да се докоснат до виртуалния свят по един много по-завладяващ начин.

8. Поверителност

Meta Threads включва различни функции за поверителност, като например възможността да контролирате кой може да вижда профила ви и каква информация се споделя.

9. Достъпност

Meta Threads е проектирана така, че да бъде достъпна за потребители с увреждания, като разполага с функции, като например поддръжка на преобразуването на текст в реч и екранен четец.

10. Безопасност

Meta Threads включва разнообразни функции за сигурност и безопасност, които защитават потребителите от киберзаплахи, като зловреден софтуер и фишинг атаки.

11. Засилена и подобрена поверителност и контрол

Threads дава приоритет на поверителността, като предоставя на потребителите пълен контрол върху това кой може да разглежда публикациите им.

12. Постове с големина до 500 знака

Дължината на публикациите може да бъде до 500 знака и да включва линкове, снимки и видеоклипове с продължителност до 5 минути.

13. Текстова версия на Instagram

Threads е текстова версия на Instagram, която предоставя възможност на потребителите да споделят актуализации и да общуват с други потребители в реално време.

14. Отделно самостоятелно пространство за актуализации и подобрения реално време и публични разговори

Threads предлагат отделно пространство за актуализации в реално време и публични разговори, което е по-различно от основния канал на Instagram.

15. Помощно приложение за Instagram

Threads е приложение, което придружава Instagram, и потребителите могат да свържат профила си в Instagram с Threads.

Финални думи

Meta Threads е платформа за социални мрежи, която се радва на огромен трафик само няколко дни след официалното си стартиране. Компанията подчертава, че това ново приложение предоставя на потребителите по-завладяващо и интерактивно усещане в сравнение с обикновените платформи за социални медии. Нейните функции включват аватари, виртуални пространства, социални взаимодействия, виртуални обекти, игри, виртуални пазари, виртуална реалност, поверителност, достъпност и сигурност. За да използват Meta Threads, потребителите трябва да създадат акаунт и да изтеглят приложението, а голяма част от функциите му са интуитивни и лесни за използване. Това приложение е все още ново, поради което повечето от неговите функции, както и тяхната приложимост, са все още скрити. В момента е твърде рано да се говори за плюсовете и минусите или ограниченията на това приложение. След няколко седмици ще можем да оценим положителните страни и ограниченията на приложението.


source

Сподели: