май 5, 2024

3 нови революционни ИИ-функции, които ще се появят в iPhone

Множество функции с изкуствен интелект се очаква да се появят в iOS 18. Тази предстояща софтуерна актуализация, която ще бъде представена по време на WWDC 2024 ще бъде пълна с изненади. В скорошен доклад се посочват четири основни приложения, които ще се възползват Ajax LLM (това е езиковият модел на Apple за функциите с изкуствен интелект) с три съществени промени: обобщаване на текст, анализ на документи и опции за търсене с помощта на ИИ. Освен това, всички тези функции ще се извършват локално в устройството.

Според AppleInsider, Apple планира важни промени за Safari, Търсене, Съобщения и Календар. Тези приложения ще бъдат от решаващо значение за предстоящите функции с изкуствен интелект в iPhone.

Safari: Както вече беше съобщено, очаква се Safari да въведе обобщаване на статии чрез функцията за интелигентно търсене. Това, с което Apple ще се отличава е, че тази функция ще се изпълнява локално на устройството и няма да изисква iPhone да се свързва с облак.

Търсене: Сред функциите с изкуствен интелект на iPhone се казва, че Spotlight Search ще показва „по-интелигентни резултати и сортиране“. При това Apple постоянно подобрява Spotlight с по-точна информация.

Интеграция на съобщенията и Siri: AppleInsider твърди, че Siri и Messages ще имат голяма интеграция, тъй като личният асистент ще може да генерира отговори въз основа на полученото съобщение, без да се свързва с интернет. Въпреки, че Siri едва ли знае как да определи колко е часът на HomePod, ще бъде впечатляващо, ако Apple успее да постигне това като една от основните ИИ-функции в iPhone.

Календар: Приложението за календар ще претърпи сериозна промяна, като ще бъдат добавени функции от приложението за напомняния. Изглежда, че Ajax LLM на Apple ще може да провери дали текстовият вход съдържа името на запазен контакт и да покаже информацията за контакта. При създаването на отговор той ще разглежда и събития, които биха могли да имат нещо общо с лицето, с което говорите.

Очаква се функциите с изкуствен интелект на Apple да наблегнат и на защитата на личните данни. AppleInsider съобщава, че Apple ще показва предупреждения за поверителност, преди Ajax да използва информация от Safari или от Съобщенията. По време на разговор за приходите на Apple в четвъртък Тим Кук заяви, че Apple продължава да се „чувства много оптимистично“ по отношение на ИИ, и че компанията ще има някои „вълнуващи неща“, които да сподели скоро. Той също така отбеляза, че Apple има „предимства“, които ще помогнат на ИИ-функциите на компанията да се откроят, включително непоколебим фокус върху неприкосновеността на личния живот.

source

Сподели: