юли 11, 2023

32-инчовият M3 iMac на Apple може се забави още повече

Ако сте чакали компютъра iMac с новия M3 чип, имаме лоша новина – представянето му може да бъде отложено за следващата година.

Новината за отлагането на iMac идва от бюлетина Power On, публикуван от журналиста Марк Гурман, който е давал точна информация за предстоящите продукти на Apple много пъти досега.

В секцията само за абонати на бюлетина Гурман обсъди забавянето на новия iMac. Репортерът по-рано беше предположил, че 24-инчовият iMac може да получи ъпгрейд на M3 още през втората половина на 2023 г. Въпреки това, тази дата сега изглежда е отложена най-рано до втората половина на 2024 г. – значително забавяне.

Чипът M3 се очаква да бъде основен ъпгрейд спрямо M2, който захранва текущата Mac серия на Apple. В сравнение с M1, това би било още по-значително увеличение на мощността.

Говори се, че 32-инчовия iMac няма да се появи до края на 2024 г.

Според Гурман Apple експериментира с различни по-големи iMac, включително 32-инчова версия. Предполага се, че това ще бъде заместител на 27-инчовия iMac или iMac Pro, като производството и на двата е преустановено от няколко години.

Това увеличава спекулациите, че се работи върху по-голям iMac. Ако харесвате серията iMac, но имате нужда от нещо по-голямо от текущия 24-инчов модел – или искате нещо по-мощно от базовия му чип – идеята за 32-инчов iMac може да бъде примамлива.


source

Сподели: