октомври 10, 2023

7 начина, по които камерата на Google Pixel 8 Pro превъзхожда тази на iPhone 15 Pro Max

Исторически погледнато, Google често влага много в камерите на своите смартфони Pixel и последният премиум флагман не прави изключение. Въоръжен с тройна конфигурация от камери, допълнена с обектив с 5-кратно увеличение, най-изненадващата част от Google Pixel 8 Pro не е хардуерът, а по-скоро – свързаните с него функции с изкуствен интелект на Google.

Подобно на Google, Apple се е погрижила да добави „арсенал“ от нови функции към камерата на iPhone 15 Pro Max, като например нов телефото обектив, който поддържа 5-кратно оптично увеличение, контрол на фокуса и дълбочината, кодиране на логове и 10 Gbps скорост на трансфер с „новия“ USB-C порт. В сравнението на камерите с флагмана на Samsung – Galaxy S23 Ultra видяхме как iPhone 15 Pro Max прави професионални портретни снимки и по-ярки такива при слаба светлина.

Въпреки, че все още няма окончателен отговор кой смартфон има по-добра камера, ето няколко начина, по които камерата на Pixel 8 Pro превъзхожда iPhone 15 Pro Max.

Audio Magic Eraser

Мощността на процесора Tensor G3 в Pixel 8 Pro се проявява в новата функция на Audio Magic Eraser при запис на видео. Фоновият шум често може да бъде прекалено силен и да заглуши звука, който всъщност се опитвате да уловите с видеото си, ето защо тази функция впечатлява: сега тези разсейващи фактори могат да бъдат премахнати напълно.

След като запишете видеоклип, имате възможност да използвате Audio Magic Eraser, за да анализирате звуците във видеоклипа и след това да изберете какво искате да се чува и какво не, оставяйки перфектно звучащ звук. Примерът на Google включва кадри на бебе, което гука, докато на заден план лае куче, поне докато Audio Magic Eraser не го заглуши.

Magic Editor

Друга демонстрация на мощта на Tensor G3 е новият Magic Editor. Тази нова функция на практика превръща смартфона ви в универсален фоторедактор, който може да прави редица неща, невъзможни за други джобни устройства. Например, Magic Eraser може да се използва за изолиране на нежелан обект на фона на селфито ви, след което да го преместите в друга част на снимкатам, или пък може да променя размера на избраните от вас обекти и след това да ги накара да се впишат идеално в снимката.

Best Take

Семейните снимки са трудни за правене, тъй като някои хора неловко гледат встрани от камерата. Ето защо функцията Best Take на Pixel 8 Pro е истинска благословия, защото сега вече няма да ви се налага да се задоволявате с това. Вместо това винаги можете да имате перфектната семейна снимка, защото изкуственият интелект на Google ви позволява да изберете какви лица искате за най-добрия кадър.

В резултат на това, вместо странните лица и заблудените погледи, можете да накарате всички да гледат право в камерата с усмивка. Сравнете това с iPhone 15 Pro Max, където получаването на страхотна групова снимка се свежда до сляпото вярване, че първият кадър е безупречен.

Pro Controls

Въпреки, че Apple представи множество нови функции на камерата в iPhone 15 Pro Max, тя продължава да пренебрегва предлагането на единственото нещо, за което професионалистите копнеят – ръчни контроли. За късмет, Pixel 8 Pro получава тази функция с ексклузивните Pro Controls, които са налични и в стандартния Pixel 8, което звучи супер.

Този нов режим дава по-голям контрол върху камерата, с възможности за регулиране на параметри като скорост на затвора, ISO, баланс на бялото, фокус и много други. Професионалните фотографи разчитат на тези ръчни контроли за по-добри творчески композиции, които просто не могат да се получат с автоматичния режим.

Вярно е, че можете да получите ръчни контроли в iPhone 15 Pro Max, но нативната интеграция с приложението за камерата на Pixel 8 Pro намалява тежестта на тези допълнителни стъпки.

Len Selection/Избор на обектив

Автоматичният режим на iPhone 15 Pro Max е чудесен, но понякога може да останете разочаровани, когато искате да използвате определена камера за определена снимка. Например видяхме, че той използва основната 48 МР камера за 5-кратно увеличение на близък обект, вместо да използва своята 12 МР телефото камера.

Е, всъщност можете да принудите Pixel 8 Pro да спре това с функцията Len Selection. След като бъде включена, камерата ще се придържа към използването на определен обектив, независимо от това какво снимате и какви са условията. Това отново дава на потребителите контрол върху снимката, вместо да оставят смартфона да диктува кой обектив е най-добър за ситуацията.

30x максимален цифров зуум

Въпреки, че и iPhone 15 Pro Max и Pixel 8 Pro имат специални 5-кратни оптични обективи се оказва, че Pixel 8 Pro има малко по-голям обхват благодарение на 30-кратното си максимално увеличение (зуум) при правене на снимки – iPhone 15 Pro Max има 25-кратно увеличение. Разбира се, това на практика е цифрово увеличение, но наличието на възможност за приближаване чрез вграденото приложение е полезно.

Фокусиране с автоматично проследяване

Тази функция е интересна, защото камерата на Pixel 8 Pro може да фиксира фокуса си върху човек или обект, дори когато те се движат в кадъра. За фотографите този вид фокусиране с автоматично проследяване гарантира, че фокусът остава върху обекта, дори ако той се приближи или отдалечи от камерата. Същото се отнася и за видеографите, които възнамеряват да запазят фокуса върху човек или обект в кадъра, докато те се движат активно.


source

Сподели: