October 28, 2023

Amazfit представи правоъгълните смарт часовници Active и Active Edge

Amazfit представи новите си смарт часовници Active и Active Edge. Active има стилен дизайн, предлага се в алуминиева или стоманена версия и има водоустойчивост от 5 ATM (5 бара/50 метра). Active Edge е предназначен за спортисти, има гумиран корпус и предлага водоустойчивост от 10 АТМ (10 бара/100 метра).

Amazfit Active разполага с 1,75-инчов правоъгълен AMOLED дисплей с поддръжка на разделителна способност 390 × 450 пиксела. Потребителите могат да избират между каишки от силикон и изкуствена кожа. За свързване на устройството със смартфон е осигурен Bluetooth 5.2, а за гласовия асистент Amazon Alexa и самостоятелния гласов асистент е реализирана поддръжка. Устройството работи с операционната система Zepp OS и поддържа приложения и мини-игри от трети страни. Часовникът разполага и с 250 MB вътрешна памет, която може да се използва за съхранение на музика.

Смарт часовникът е снабден с биометричен BioTracker PPG сензор, който поддържа проследяване на сърдечния ритъм, нивата на кислород в кръвта, качеството на съня и нивата на стрес. Интегрираният в устройството дигитален треньор Zepp Coach ще предлага персонализирани планове и графици за обучение и възстановяване. Устройството има и вграден приемник за навигационни системи GPS, QZSS, Beidou, Galileo и GLONASS.

Amazfit Active има 300mAh батерия, която осигурява до 14 дни живот на батерията и до 16 часа непрекъсната работа с GPS. Смарт часовникът се предлага в черни, розови и люлякови цветови варианти на цена от 150 долара.


Amazfit Active Edge разполага с кръгъл 1,32-инчов TFT дисплей с разделителна способност 360 × 360 пиксела. Върху корпуса на устройството са разположени четири физически бутона, които улесняват работата с него. Смарт часовникът предлага водоустойчивост от 10 ATM, което означава, че може да издържи на потапяне във вода на дълбочина до 100 метра.

Active Edge предлага избор от над 100 различни циферблата и поддържа проследяване на активността за над 130 вида спорт. Има модул Bluetooth 5.0 за свързване със смартфона ви. Подобно на модела Active, Active Edge използва същия сензор BioTracker PPG и приемник за сателитна навигация.

Amazfit Active Edge разполага с батерия с капацитет 370 mAh, която е достатъчна за 16 дни живот на батерията или 20 часа непрекъсната работа с GPS. Устройството се предлага в черно, сиво и зелено на цена от 140 долара.


source

Сподели: