юли 30, 2023

AMD инвестира $400 млн в Индия и ще отвори най-големия дизайн-център там

AMD планира да инвестира около 400 милиона долара в проекти в Индия през следващите пет години и да отвори най-големия си дизайн-център в Бангалор, който ще се превърне в технологичния център на страната, съобщи TechCrunch, цитирайки техническия директор на AMD Марк Пейпърмастър (Mark Papermaster).

Инвестиционните планове на компанията бяха обявени от Пейпърмастър в петък на годишната конференция SemiconIndia 2023 в Гуджарат, където живее индийският премиер на Индия Нарендра Моди (Narendra Modi). „Нашата инвестиция ще се основава на над две десетилетия ръст и успешно присъствие тук в Индия“ — каза изпълнителният директор на AMD.

Очаква се, че новият дизайн-център на AMD в Бангалор на площ от 500 хил. кв. фута (46,5 хиляди м2) ще започне да функционира по-късно тази година, увеличавайки общия брой на обектите на AMD в Индия до 10, включително и офисите в Делхи, Гуруграм, Хайдерабад и Мумбай. В AMD в момента работят над 6500 души от страната, а броят на партньорите и изпълнителите е достигнал 3000. До края на 2028 г. се очаква броят на служителите на AMD в Индия да се увеличи с още 3000 инженери.

Индия има за цел да се превърне в един от центровете на световната полупроводникова индустрия, като използва икономически стимули, за да привлече производителите на чипове, които да създадат свои фабрики в страната. През юни производителят на полупроводници Applied Materials обяви инвестиция от 400 милиона долара за създаване на инженерен център в Индия. Производителят на компютърна памет и съхранение на данни Micron също обяви миналия месец планове за инвестиция на до 825 милиона долара за изграждане на завод за производство на полупроводници в страната.


source

Сподели: