юни 29, 2023

AMD представи Versal Premium VP1902 – най-големият в света адаптивен FPGA чип

ИИ набира скорост, като спомага за много по-бързото от преди разработване на процесори и графични карти. Невронните мрежи обаче се развиват прекалено бързо и изпреварват хардуерните възможности на компаниите производители. Затова, за да ускори разработването на софтуерни решения за най-новите процесори и графични карти, AMD представи специализиран чип.

Това е най-голямата адаптивна система върху чипа в света. Versal Premium VP1902 е устройство, базирано на чип за емулация, предназначено за опростяване проверката на полупроводниковия дизайн. Новата FPGA е предназначена за емулация и създаване на прототипи.

В сравнение с предишното поколение VP1902 предлага два пъти по-голям обем, което позволява емулирането на прототипи на продукти от следващо поколение. Новият FPGA осигурява 18,5 милиона логически клетки.

„Предоставянето на базови компютърни технологии на нашите клиенти е основен приоритет. В областта на емулацията и създаването на прототипи това означава осигуряване на възможно най-голям капацитет и производителност. Проектантите на интегрални схеми могат уверено да емулират и създават прототипи на продукти от следващо поколение, използвайки нашата адаптивна SoC VP1902, ускорявайки бъдещите иновации в областта на изкуствения интелект, автономните превозни средства, Индустрия 5.0 и други нововъзникващи технологии“ – заяви пред медиите AMD.

Масовото производство на новия FPGA ще започне в началото на 2024 г., но някои клиенти, партньори на Advanced Micro Devices ще имат достъп до него още през третото тримесечие на тази година.


source

Сподели: