October 18, 2023

Android 14 поврежда Google Pixel 6: Google препоръчва закупуване на нов смартфон

Собствениците на смартфоните Google Pixel 6, Pixel 6 Pro и Pixel 6a съобщават, че след актуализиране на устройствата до операционната система Android 14 апаратите стават неизползваеми.

След актуализиране на серията Google Pixel 6 до Android 14, според съобщенията потребителите губят възможността да правят снимки, да отварят файлове на устройството и обемът на паметта се променя от 128 на 4 GB. Когато потребителят се опита да отвори камерата, за да направи снимка, системата информира, че няма достатъчно място за съхранение. Google посъветва потребителите да извършат фабрично нулиране, но това ги оставя отново недоволни.

Част от оборудването вече остава без гаранция. Някои потребители съобщиха, че Google няма намерение да предоставя гаранционно обслужване, но посъветва потребителите да „купят нов телефон“.

Един клиент пише: „И така, Google прокарва Android 14 с бъг, който поврежда устройството, а поддръжката им казва: „Благодаря, че похарчихте $1500 за телефон, но вашата 1-годишна гаранция е изтекла и ние нямаме представа какво да правим. Можете отново да закупите ново устройство, благодаря, заповядайте отново.

Серията Google Pixel 6 беше пусната през октомври 2021 г. Тези устройства работят с Android 12. Google обеща, че серията Pixel 6 ще получи три години големи актуализации на Android и телефонът ще може да се обнови до Android 15.


source

Сподели: