май 15, 2024

Android 15 ще бъде последната голяма актуализация за следните телефони Galaxy

Всяка година десетки устройства от серията Galaxy стават непригодни за бъдещите актуализации на операционната система Android, след като получат обещания брой ъпдейти на OS. Тази година историята ще се повтори, тъй като Android 15 ще бъде последната голяма актуализация на операционната система за много смартфони от серията Galaxy.

В тази статия сме подготвили списък с онези устройства Samsung Galaxy, които няма да отговарят на условията за бъдещи актуализации на операционната система след надграждане до Android 15. Проверете списъка, за да видите дали за вашето устройство се прекратява поддръжката от Android актуализации.

Надграждането на Android OS е изключително вълнуващо, защото добавя множество нови функции, подобрения и промени в потребителския интерфейс, които трансформират потребителското изживяване. В определен момент обаче вашето устройство става неподходящо за бъдещите актуализации. Ето защо е важно да следите наличността на ОС за вашето устройство, за да не пропуснете най-новите и най-добрите функции към момента.

Android 15 ще бъде последната актуализация на операционната система за следните телефони Galaxy:

 • Galaxy S21;
 • Galaxy S21+;
 • Galaxy S21 Ultra;
 • Galaxy Z Fold 3;
 • Galaxy Z Flip 3;
 • Galaxy A14;
 • Galaxy A14 5G;
 • Galaxy A05;
 • Galaxy A05s;
 • Galaxy M14 4G;
 • Galaxy M14 5G;
 • Galaxy F14 5G.

Това е неофициален списък, който подготвихме въз основа на политиката за софтуерни актуализации на всеки телефон и таблет от серията Samsung Galaxy. Тези устройства може да получат Android 15 като последна актуализация на OS, освен ако Samsung не разшири поддръжката на софтуера. Въпреки това, във всички сценарии, тези устройства също ще получат One UI 7.1. След това ще продължат да получават кръпки на сигурността в продължение на месеци или години.

Телефоните от сериите Galaxy M и F обикновено получават две основни актуализации на Android OS. Така че всеки, който работи с Android 13, ще получи и Android 15 като последна актуализация на операционната си система.

Що се отнася до Galaxy A-серията, Samsung предлага два основни ъпдейта на операционната система за по-старите устройства. По-новите модели обаче идват с обещанието за четири актуализации на операционната система. Някои телефони от серията Galaxy A отговарят на условията за впечатляващите обновления на 4 операционни системи. Всички телефони от серията Galaxy S, Tab S и Z, пуснати след Galaxy S21, Galaxy Z Fold 3/Flip 3 и Galaxy Tab S8, отговарят на условията за четиригодишна поддръжка на Android OS.

Ако вашето Galaxy устройство отговаря на условията за актуализация до Android 15, сигурни сме, че се чудите какви нови функции ще ви донесе. Е, Android 15 все още е в процес на разработка. Въпреки това Google вече обяви няколко от новите функции на бъдещата операционна система и много други бяха разкрити в бета-версиите на OS, обещавайки по-голяма и по-вълнуваща актуализация от предишните две версии на операционната система. Повече подробности относно появата новите функции и използването на изкуствен интелект ще откриете в предишната ни статия, посветена на това тук.

source

Сподели: