юни 6, 2023

Apple анонсира нов MacBook Air с 15,3-инчов дисплей

Apple представи нов 15,3-инчов MacBook Air на своята Световна конференция за разработчици за тази година, която започна преди броени минути. Дебелината на новия модел е 11,5 милиметра, което според Apple го прави най-тънкия 15-инчов лаптоп в света. Той има 2 USB-C Thunderbolt порта (поддържащи до 6K външен дисплей при 60Hz), MagSafe конектор за зареждане и 3,5 милиметров жак за слушалки. Неговият 15,3-инчов IPS екран с LED подсветка (с 5-милиметрови рамки) има 500 нита яркост и резолюция 2880 x 1864. Той разполага и с уеб-камера FaceTime HD с резолюция 1080p, три микрофона с и шест високоговорителя с пространствен звук и Dolby Atmos.

Той ще се предлага в същите 4 цвята като по-малкия Air: Midnight, Space Gray, Starlight и Silver, а цената му започва от 1299 долара в САЩ.

Apple твърди, че новият Air ще бъде до 12 пъти по-бърз от най-бързите модели MacBook Air с процесор Intel и ще издържа до 18 часа на батерия. Твърди се, че той е с 25% по-ярък, 40% по-тънък, 2 пъти по-бърз и с половин килограм по-лек от „най-продавания 15-инчов лаптоп с Intel Core i7“ със своето тегло от само 1,49 килограма.

Подобно на предишните модели MacBook Air, новият 15-инчов лаптоп ще бъде без вентилатори. Сега той ще работи под macOS Ventura, последвана от macOS Sonoma, когато тя се появи тази есен. RAM паметта може да се конфигурира до 24 GB, а мястото за съхранение – до 2 TB.

Новият лаптоп е от среден клас за Apple, който досега имаше доста голяма ценова разлика между 13-инчовите си MacBook и по-професионално настроените модели на премиум цени. 15-инчовият Air вероятно ще обслужва аудитория, която иска голям екран, но не се нуждае от допълнителната изчислителна мощ (и цена) на 14 и 16-инчовите Pro модели.

15-инчовият размер може да послужи и като удобен междинен вариант между настоящите 14-инчови и 16-инчови Pro предложения на Apple. Феновете на macOS не са имали 15-инчова опция от няколко години. Често се смята, че 14-инчовият екран е твърде малък, за да се използват удобно някои творчески програми, докато 16-инчовият Pro може да се окаже твърде тежък за пренасяне заедно с периферни устройства. Олекотеният 15-инчов модел може да намери място сред потребителите, които през последните няколко години се колебаеха между двата варианта.


source

Сподели: