октомври 5, 2023

Apple вече не позволява след iOS 17 да се върнете към предишни версии на iOS

Връщането към предишни версии от iOS 17 до iOS 16 вече не е възможно. Apple спря подписването на iOS 16.6.1 до последната актуализация на iOS 16.

Ден преди това Apple спря подписването и на общо три версии на iOS. Освен iOS 16.6.1, компанията вече не подписва iOS 17 и iOS 17.0.1. Същевременно, Купертинци продължават да подписват iOS 17.0.2, въпреки скорошното издание на iOS 17.0.3.

Нека добавим, че това е стандартна практика за Apple. Компанията редовно спира подписването на по-старите версии на своята операционна система, за да насърчи потребителите да използват само текущите версии на софтуера.

Припомняме, че iOS 17 беше пуснат от Apple на 19,09,2023 г. и в тази версия на платформата са заложени много нови и интересни функции и характеристики. Сред тях е обновената клавиатура, която има алгоритъм за предсказание на изписваната в момента дума. С новия софтуер вече можете да препращате картината при видео-обаждане от телефона към голям екран на Apple TV и да използвате камерите на iPhone или iPad като уеб-камери и много други.

Описаните промени в статията ще засегнат предимно моделите iPhone от 11 версия до 15-та, включително и отделните подмодели (Pro Max, Max, mini и т.н.). Сред тези телефони на Apple попадат и iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone SE и другите подобни.


source

Сподели: