юли 25, 2023

Apple възнамерява да произведе 85 милиона iPhone от 15-та серия през тази година и да избегне съкращения на производствени програми

Според хора, запознати с въпроса, Apple тази година очаква да произведе около 85 милиона смартфона от серията iPhone 15 чрез своите изпълнители, което е приблизително същото количество, като миналогодишния тираж на серията iPhone 14, представена през септември. Същевременно, приходите тази година със сигурност ще могат да се увеличат, тъй като Apple се фокусира върху продажбата на по-старите модели iPhone Pro и също така се готви да увеличи цените им.

Според Bloomberg, позовавайки се на свои източници сред партньорите на Apple, тази компания няма да намали обема на поръчките за пускането на iPhone 15 тази година, дори като се вземат предвид макроикономическите трудности и общият спад на пазара на смартфоните. Все още се очакват някои промени в структурата на поръчките, обяснява източникът. Първо, броят на началните поръчки за производство на iPhone 15 ще трябва да бъде намален с 2 милиона единици поради проблеми с производството на фото-сензорите за камерите. Компанията е готова условно да компенсира този спад чрез увеличаване обема на поръчките за производство на по-старите модели от семейството.

Второ, както вече беше отбелязано, по-старите модели от семейството на iPhone 15 Pro може да имат проблеми с дисплеите, но те ще бъдат коригирани в рамките на една или две седмици, така че няма да окажат значително влияние върху способността на изпълнителите на Apple да пуснат необходимия брой смартфони. През последните няколко години, още от първата година на присъствието на новите iPhone на пазара, Apple се опитва да достави 90 милиона смартфона в производствената програма, но не може да достигне това ниво. През 2021 г. това беше предотвратено от недостига на чипове, а в миналото от санитарните локдауни в Китай. Търсенето на смартфони с цена над $600, според експертите на Counterpoint Research, остава високо дори в периодите на макроикономически трудности, така че Apple е в изгодна позиция. През второто тримесечие продажбите в Индия например са нараснали с 50% на годишна база.


source

Сподели: