юни 9, 2023

Apple добави криптираното имейл приложение Skiff сред приложенията по подразбиране за iPhone

Услугата за криптирани имейли Skiff вече е сред опциите за имейл по подразбиране на всички устройства с iOS.

Това обаче не означава, че тя ще замени напълно Apple Mail, но все пак представлява важна стъпка за защитените имейл услуги, които се стремят да убедят повече хора да преминат към тях от приложенията на големите технологични компании.

Докато приемането на софтуер за сигурност, като например приложения за криптирани съобщения и VPN услуги се превърна в стандартна защита, отказът от акаунта в Gmail или Outlook често изглежда твърде трудно решение за хората. С тази си стъпка сега, Apple направи смяната малко по-лесна.

Skiff – поверителност по подразбиране

„Skiff е изграден върху идеята, че поверителността трябва да е по подразбиране. Изборът да защитите личните си данни онлайн трябва да бъде лесен Да станем имейл приложение по подразбиране в iOS беше от решаващо значение за нашата мисия.“

казва Андрю Милич, главен изпълнителен директор на Skiff пред TechRadar

Заедно с главния технически директор Джейсън Гинсбърг, Милич основава криптираната платформа през 2020 година, за да даде на потребителите по-голям контрол върху информацията, която споделят онлайн. Първият ѝ продукт, Pages, беше пуснат на пазара през 2021 година. След това през 2022 година публично бяха пуснати както Skiff Mail, така и Drive.

Skiffs не съхранява и не събира никаква чувствителна информация за потребителите, като например местоположението им. Всичко е криптирано от край до край и също така е с отворен код.

Сега, след около две години работа, Apple официално призна Skiff за ценна алтернатива на по-големите имена там и влезе в елитната група на имейл приложенията по подразбиране.

Милич обясни, че изборът е резултат от повече от година подобрения на продукта. Те включват по-добра офлайн поддръжка, по-сигурни опции за влизане в системата и осигуряване на безпроблемна съвместимост на Skiff със всички имейл връзки в iOS.

Дoĸaтo тaĸивa ĸaтo Gmаіl, Yаhоо, Оutlооk и дopи пo-мaлĸo пoпyляpни имeйл ycлyги ĸaтo Ѕраrk вeчe ca вĸлючeни cpeд oпциитe пo пoдpaзбиpaнe, пpивилeгиятa нe e paзшиpeнa дo вcичĸи нaй-дoбpe ĸpиптиpaни имeйл пpилoжeния.

„Развълнувани сме, че Apple избра да превърне неприкосновеността на личния живот в основен приоритет и работи с нас, за да гарантира, че криптираната от край до край електронна поща вече е безпроблемно интегрирана в iOS.“

каза Милич

За да зададете Skiff Mail като избор на имейл услуга по подразбиране, първо отидете в Apple Store и изтеглете приложението на вашето устройство. След това щракнете върху Settings (Настройки) > Skiff Mail и задайте приложението като избор по подразбиране.


source

Сподели: