октомври 31, 2023

Apple държи на Lightning: Magic Keyboard, Magic Trackpad и Magic Mouse така и не получиха USB-C порт

Новият iMac, базиран на SoC M3, все още е съпроводен от редица периферни устройства с Lightning порт за свързване и зареждане, а не с USB-C, както гласяха слуховете.

През изминалите месеци мнозина очакваха Apple да прехвърли Magic Keyboard, Magic Trackpad и Magic Mouse към USB-C с излизането на новия iMac, но това не се случи. Тези периферни устройства все още са оборудвани с Lightning порт и след обявяването им снощи стана ясно, че те изобщо не са се променили.

Да напомним, че компанията постепенно преминава към USB-C. Цялата гама iPhone 15, всички модели iPad от последно поколение, дистанционното Siri за Apple TV, второто поколение AirPods Pro и новият Apple Pencil вече са оборудвани с USB-C порт.

Освен трите периферни устройства, които се доставят с iMac, единствените устройства на Apple от последно поколение, които все още запазват Lightning порта, са AirPods, AirPods Max и iPhone SE.

Но ако Apple иска да продава тези устройства в Европа, те задължително трябва да имат USB Type-C порт. Да напомним, че миналата година Европейската комисия прие закон, с който задължава Apple да поставя USB Type-C във всичките свои бъдещи iPhone-и и AirPod-и, което трябва да стане най-късно до 28 декември 2024 г.  Все още има време и Apple със сигурност ще се съобрази с европейските разпоредби.


source

Сподели: