October 17, 2023

Apple е разработила метод за обновяване на iPhone без да се налага разопаковане

Планира се технологията да бъде използвана още през 2023 г., като за прилагането ѝ е необходимо специално устройство.

Известният специалист от Bloomberg Марк Гурман (Mark Gurman), който често споделя актуална вътрешна информация, съобщава, че Apple е разработила технология, която дава възможност на служителите в магазините да актуализират дистанционно изключените и неотворени iPhone-и. Това се прави, за да се гарантира, че клиентите ще започнат да използват смартфоните с най-новия фърмуер, а не с предварително инсталирания такъв – например, когато iPhone от серията 15 излезе на пазара, iOS 17 успя да се актуализира до версия 17.0.1. Това може да се окаже от решаващо значение, ако с пачовете се отстраняват някои сериозни бъгове.

В случая на iPhone 15, както показва практиката, това може да доведе до повишено нагряване на смартфона и да предизвика неприятни емоции в новия собственик.

Според тази информация за тази цел Apple е разработила специално устройство, наподобяващо таблет – служителите на магазина трябва да поставят на него кутиите с iPhone. Устройството ще ги включва безжично, ще актуализира софтуера и ще ги изключва (всичко това без да се отваря опакованата кутия).

Марк Гурман съобщава, че това не е някакъв патент или научнофантастична идея, а планове за съвсем, близкото бъдеще. Apple планира да започне да използва тази система в своите магазини още преди края на тази година.


source

Сподели: