September 16, 2023

Apple забрани на техническата поддръжка да коментира проблемите с прекомерното радиоизлъчване на iPhone 12

Тази седмица френското правителство поиска от Apple да спре продажбите на iPhone 12, тъй като тестовете показаха, че радиоизлъчването на устройствата е твърде високо и не съответства на стандартите.

На компанията са дадени две седмици, за да отстрани проблема с актуализация на софтуера.

Междувременно Apple, както съобщава водещият аналитик на Bloomberg Марк Гурман, е инструктирала специалистите по техническа поддръжка в страната да не предоставят никаква информация на клиентите, ако те попитат за този проблем. Служителите също така трябва да отказват исканията за връщане или замяна на тези смартфони, освен ако те не са били закупени през последните две седмици (нормалната политика на Apple за връщане). А ако клиентите попитат „безопасен ли е телефонът“ – техническата поддръжка трябва да отговори, че продуктите на Apple са „стриктно тествани, за да сме сигурни, че са безопасни“.

Apple отхвърли тези твърдения и заяви, че ще си партнира с Франция, за да докаже, че iPhone 12 отговаря на изискванията. Компанията е предоставила на правителствените служители резултатите от тестовете от собствените си лаборатории и лабораториите на трети страни, за да докаже, че продуктът отговаря на допустимия диапазон.

По времето, когато се появи проблемът, Apple вече бе преустановила производството на iPhone 12. Моделът дебютира през 2020 г., но милиони хора все още го притежават. Според Counterpoint Research компанията Apple е продала над 100 млн. такива устройства през първите седем месеца от продажбите.

Няколко дни след съобщението на Франция и други държави от Европейския съюз, включително Белгия и Германия, започнаха да проверяват нивата на излъчване на iPhone 12.


source

Сподели: