юли 26, 2023

Apple започна раздава комплектите за разработчици на приложения за AR-очилата Vision Pro

Очилата за добавена реалност Vision Pro на Apple няма да бъдат пуснати в продажба до началото на следващата година. Компанията обаче започна да предоставя комплектите за разработчици на приложения, за да започне разработването или адаптирането на съществуващите приложения за най-новата операционна система visionOS, която работи с Vision Pro.

На сайта на Apple се изброяват стъпките, които разработчиците могат да следват, за да получат своя комплект. Важно е да се отбележи, че компанията не подарява устройството, а го дава назаем, така че с него трябва да се работи внимателно и да се използва правилно.

Подайте заявка за получаване на комплекта за разработчици Vision Pro. Трябва да сте притежател на акаунт в програмата за разработчици на Apple, да предоставите подробности относно уменията на вашия екип, вече пуснатите приложения и да се съгласите с условията на споразумението. Заявленията ще бъдат разгледани и приоритет ще бъде даден на онези кандидати, които вече активно разработват софтуер, използващ преимуществените функции и възможности на visionOS” — съобщава Apple.

За получаване на одобрение, разработчиците, освен самия девкит за очилата Vision Pro, също ще получат помощ при първоначалната настройка на устройството и съвети от експерти на Apple относно потребителския интерфейс на очилата. Същевременно, всеки разработчик на приложения, който има достъп до кит диволпър за Vision Pro, ще получи възможност два пъти да потърси съвет от Apple за кодиране и решаване на свързани проблеми.

Apple подчертава, че комплектите за разработка трябва да се съхраняват на места, достъпни само за разработчиците, които са одобрени да работят с тях. Компанията не посочва колко заявления вече са подадени. Според пазарните експерти, успехът на Vision Pro ще зависи от страничните приложения, но много разработчици на приложения все още са объркани относно необходимостта да създават нов софтуер за това устройство и да адаптират съществуващите. Според последните слухове, Apple планира да достави не повече от 500 000 Vision Pro устройства през следващата година. Припомнете си, че очилата се оценяват от производителя на 3499 долара.


source

Сподели: