October 6, 2023

Apple най-накрая призна за проблема с прегряването на iPhone 15 Pro, който iOS 17.0.3 уж ще реши

Почти веднага след пускането на пазара клиенти започнаха да се оплакват, че iPhone 15 Pro и Pro Max стават много горещи при допир по време на зареждане. Само преди дни Apple отхвърли оплакванията, като заяви, че е нормално смартфоните да се нагряват по време на зареждане, и че проблемът ще изчезне след няколко дни употреба.

Вчера Apple пусна iOS версия 17.0.3. Актуализацията се появява само седмица след 17.0.2, но тя беше донякъде належаща поправка, тъй като актуализацията поправя проблема с прегряването, с който собствениците на iPhone 15 Pro се сблъскват от пускането му на пазара. Apple продължи като пусна и iPadOS 17.0.3 за по-голяма последователност.

„Идентифицирахме няколко условия, които могат да доведат до това iPhone да бъде по-топъл от очакваното. Устройството може да се почувства по-топло през първите няколко дни след настройване или възстановяване на устройството поради повишената фонова активност.“

заявиха от Apple през уикенда

Тестове обаче показаха, че повърхността на смартфоните е била нагрята до 40°C, което не е характерно за предишни iPhone-и или смартфони на конкуренти. Apple заяви, че iOS ще покаже известие на екрана, ако устройството прегрее и някои потребители съобщиха, че точно това им се е случило точно преди изключването му.

Apple призна, че е установила бъг, засягащ някои потребители, която е довела до прекалено нагряване на смартфона и обеща поправка. Компанията посочи, че друг проблем, причинен от разработчици на приложения от трети страни е допринесъл за проблемното пускане на пазара. Някои от „виновниците“ са Instagram, Uber и други приложения.

MacRumors отбелязва, че първоначално някои потребители са предположили, че титановата рамка на iPhone 15 е причинила прегряването, но Apple отрече това да е фактор, който допринася за проблема. Компанията заяви, че титановата рамка осигурява по-добро разсейване на топлината в сравнение със шасито от неръждаема стомана на предишните модели.

Apple анализаторът Минг-Чи Куо предположи, че проблемът е свързан с компромисите, които дизайнерите са направили с топлинния дизайн за сметка на по-ниското тегло на новите смартфони. Ако това е вярно, Apple ще трябва да намали мощността на новия процесор A17 Pro, за да овладее проблема, но компанията обеща, че поправката няма да се отрази на производителността.

Сега, когато като новата актуализация, която ще поправи всичко е налична, ще се разбере дали тя наистина засяга производителността на смартфоните по някакъв начин. Очаквайте повече информация по темата скоро.


source

Сподели: