април 23, 2024

Apple насрочи събитие за 7 май, на което се очаква да бъдат представени нови iPad-и и аксесоари за тях

Apple обяви, че ще проведе специално събитие на 7 май, в 17:00 ч. българско време, като предаването на живо ще бъде достъпно на Apple.com и в YouTube, както обикновено. Поканата за събитието е под слоган „Let Loose“ (Да се отпуснем) и показва артистична визуализация на Apple Pencil, което предполага, че iPad ще бъде във фокуса на събитието.

Според слуховете, очакваните таблети iPad Pro и iPad Air ще предложат най-значимите иновации от 2021 гoдина насам. Тогава Apple представи модели на iPad с M1 чип. Очаква се новият iPаd Pro да получи M3 процесор, OLED дисплей с по-тънки рамки, както и други промени в дизайна и вероятно поддръжка на MagSafe безжично зареждане. Възможно е компанията да представи и нов стилус Apple Pencil и актуализирана клавиатура Magic Keyboard с алуминиев корпус и по-голям тракпад.

Очаква се на събитието да бъдат обявени и актуализирани модели iPаd Air, включително нов 12,9-инчов модел. Предвижда се за новия iPad Air да се използват чипове M2.

Apple не е пускала нови iPаd-и от края на 2022 година, така че това събитие се очакваше отдавна. Събитието ще се проведе малко повече от месец преди годишната конференция за разработчици (WWDC) на Apple, която ще продължи от 10 до 14 юни.

source

Сподели: