октомври 9, 2023

Apple окончателно напуска Русия

Официалният уеб сайт на Apple вече не е достъпен в руския сегмент на Глобалната мрежа. Сега почитателите на техниката на корпорацията от Купертино могат да разчитат само на услугите, защото именно там ги пренасочват, когато влизат в официалния сайт. В края на миналата седмица потребителите от Русия не можеха да получат достъп до официалния сайт на Apple, а сега всички негови уеб страници станаха недостъпни.

Ако сега се опитате да отидете на официалния сайт www.apple.com/ru, ще попаднете в центъра за сервизна поддръжка на съвсем различен адрес. Още през 2022 г. Apple спря да актуализира сайта си в руския сегмент, а впоследствие обяви оттеглянето си. Сайтът беше и е неинформативен, защото в него може да се види информация само до 2022 г. А последната новост в сайта беше Iphone 13, въпреки че вече има версии 14 и 15.

Сега потребителите на смартфоните на Apple телефони могат само да отидат на сайта на техническото гаранционно обслужване, за да оставят заявка за ремонт, ако, разбира се, оборудването им не е закупено официално и официалната гаранция не е изтекла. Може би скоро и тази страница ще бъде затворена, защото официално продаваните продукти от Apple в Русия стават все по-малко.

Още в началото на този месец руснаците имаха проблем с регистрацията на акаунт в Apple ID, като се появяваше съобщение за грешка. Компанията не отговаря на въпроса как и защо е бил затворен този сайт.


source

Сподели: