май 9, 2024

Apple патентова комуникатор за носене на дрехите в стил Star Trek

Apple получи патент за „Носимо устройство с насочен звук„, което наподобява комуникатора от Star Trek. Може да се носи върху дрехите.

В документа се посочва, че устройството може да бъде прикрепено към дрехите, но всички илюстрации показват, че само устройство се закачва на яката. Използвайки високоговорител, можете да слушате музика или да общувате благодарение на вградения микрофон. Освен това се планира използването на насочени звукови вълни за възпроизвеждане на звук, така че да не пречи на околните хора.

Носимото устройство може да има аудио модул, способен да осигури възпроизвеждане на звук на разстояние от ушите на потребителя“ — отбелязва Apple. Компанията смята, че вариантът със слушалки може да е „донякъде натрапчив за потребителя“, тъй като блокира околните звуци и пречи на взаимодействието с други хора.

Носимото устройство може допълнително да включва микрофони и/или връзки към други устройства за улесняване на калибрирането на аудио-модула“ — се посочва в патента.

И накрая, комуникаторът може да включва сензори, „които са конфигурирани да откриват, измерват и/или проследяват една или повече потребителски метрики“.

source

Сподели: