юли 20, 2023

Apple патентова iPhone, който може да се навива на руло

Изданието Business Insider съобщи, че Apple е получила одобрение на своя патент за създаването на iPhone от ново поколение, който може да се навива във вид на руло навярно за по-лесно пренасяне. Корпорацията от Купертино възнамерява да използва специална матрица в екрана на това мобилно устройство, изготвена от гъвкаво стъкло с прозрачен полимерен слой, който ще предпазва мобилния телефон от повреди дори и силни вибрации.

В патента са представени няколко скици на сгъваем електронен дисплей за смартфон. OLED панелът може да се навива навътре, като по този начин се регулира размерът на екрана на устройството.

„Дисплеят може да променя състоянията си: когато е разгънат и когато е напълно плосък. Екранът се използва за гледане, а когато е навит, може да се използва за пренасяне и удобно съхранение. Възможно е също така електронното устройство да се използва с частично навит нагоре екран“, се посочва в документа на Apple.

Дизайнът на дисплея включва използването на специално стъкло и допълнителни компоненти за създаване на защитен слой, който създава натиск, за да предпази екрана, когато е навит. За да се предотврати счупване при потребителските действия, екранът има голям брой сензори, които оценяват натиска и реагират на жестове. Също така, размерът на екрана на устройството ще може да се регулира, без да се докосва предния панел.


source

Сподели: