юни 8, 2023

Apple погълна компанията Mira – производител на AR хедсети за военните

Apple придоби базирания в Лос Анджелис стартъп Mira, който произвежда хедсети с добавена реалност за други компании и американската армия. Информацията съобщава The Verge, като се позовава на свои добре осведомени източници.

Новината излиза ден, след като Apple обяви първите си AR/VR очила с виртуална реалност Vision Pro с доста солената цена от 3499 долара. Не е известно колко е струвала на производителя на iPhone покупката на Mira, която преди това успя да набере финансиране от около 17 млн. долара. Според тези данни бившият главен дизайнер на Apple, Джони Айв, от известно време работи с Mira.

В официалния коментар на Apple по въпроса не се разкриват никакви подробности относно сделката с Mira.

„От време на време Apple купува малки технологични компании и по принцип не обсъждаме нашите цели и планове“, се казва в изявлението на Apple.

Също така не е известно дали партньорството на Mira с армията ще продължи, след като компанията се поеме от Apple.

Известно е, че Mira има сключен договор с американските военновъздушни сили, както и действащ договор за 702 351 долара с американските военноморски сили. Договорът с военновъздушните сили включва използването на хедсета Mira Prism Pro за обучение на военните пилоти за взаимодействие с различните типове оборудване. Mira има договор и с Nintendo, която използва AR хедсетите на стартъпа в тематичните си паркове в Япония и Universal Studios в Лос Анджелис.


source

Сподели: