септември 13, 2023

Apple предлага адаптер от USB-C към Lightning за $29, за да свържете по-старите аксесоари към iPhone 15 с USB-C порт

Вчера Apple извади от употреба своя фирмен конектор Lightning и най-накрая премина към USB-C. Така с излизането на iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro и 15 Pro Max кабелите и аксесоарите Lightning, които потребителите бяха натрупали през годините, изведнъж станаха безполезни. Въпреки това Apple не оставя потребителите на произвола на съдбата, като представи на пазара преходник от USB-C към Lightning с цена $29.

Адаптерът от USB-C към Lightning дава възможност за свързване на Lightning аксесоарите към вашия iPhone или iPad с USB-C. Той осигурява три основни функции: зареждане, пренос на данни и аудио. Така че с новия адаптер iPhone от серия 15 ще може да се зарежда и свързва с компютри със старите Lightning кабели, както и да се свързват към смартфона жичните слушалки с Lightning конектор. Между другото, Apple представи и жичните слушалки EarPods с USB-C порт.

Новият преходник има е с оплетен кабел за по-голяма издръжливост. Apple предоставя и инструкции за употреба: „Включете края на USB-C адаптера в USB-C конектора на вашия iPhone или iPad и след това свържете Lightning аксесоарите„. В описанието на аксесоара се отбелязва също, че „този адаптер поддържа връзка с повечето автомобили, включително тези, които работят с CarPlay„.

Apple предлага и специални USB-C кабели: еднометровият кабел със зарядна мощност до 60 W се предлага за $19, а двуметровият кабел със зарядна мощност до 240 W – за $29. И двата кабела прехвърлят данните със скорост USB 2.0. Но ако искате наистина да извлечете максимума от новия си iPhone, и по-конкретно от iPhone 15 Pro и 15 Pro Max, ще ви е необходим кабелът Thunderbolt 4 Pro за $69. Той е с дължина 1 м и поддържа скорости на трансфер на данни до 40 Gbps, което означава, че ще отключи потенциала на USB 3.0 (10 Gbps). Този кабел поддържа и бързо зареждане, но само до 100 W.


source

Сподели: