май 9, 2024

Apple представи новите iPad Air с М2 чипове, 11 и 13-инчови дисплеи и в четири цвята

Apple представи актуализираните iPad Air от шесто поколение. За първи път тази серия ще се предлага във версии с два различни размера на екрана – 11 инчов, и изцяло новия 13 инчов вариант. Устройствата получават и по-мощен процесор, поддръжка на аксесоари за iPad Pro и нова гама цветове.

Отличителна черта на новиите iPad Air е чипът Apple M2 с 8-ядрен централен и 10-ядрен графичен процесор.

Ако се вземе предвид увеличената пропускателна способност на паметта, скоростта му е нараснала с 50% в сравнение с Apple M1. Производителят посочва, че чипът M2 има вграден 16-ядрен невронен процесор за задачи, свързани с изкуствен интелект. Той обещава 40% увеличение на цялостната ИИ-производителност на устройствата. Той също така поддържа рамката Core ML, която се фокусира върху локалната обработка на задачи с изкуствен интелект директно в устройството. Налична е поддръжка на Wi-Fi 6E, а моделите с мобилна свързаност са съвместими с 5G мрежи.

12-мегапикселовата предна камера вече е разположена откъм „дългата“ страна на устройствата, за да позволява удобни видеоразговори в хоризонтално положение. Камерата поддържа функцията Centre Stage, базирана на изкуствен интелект, която поддържа собственика на устройството в полезрението по време на видеоразговор. Задната камера също е с 12-мегапикселова резолюция, но вече поддържа заснемане на видео в 4K резолюция с до 240 кадъра в секунда. Стерео високоговорителите в новите модели iPad Air са хоризонтално ориентирани, поддържа се пространствен звук, а 13-инчовият модел предлага подобрено възпроизвеждане на басите.

Liquid Retina дисплеите в устройствата се отличават с антирефлексно покритие, повишена яркост, технология True Tone и покритие на цветовото пространство P3.

Новите устройства поддържат и широк набор от аксесоари. Сред тях е новият стилус Apple Pencil Pro, който поддържа магнитно зареждане и се регистрира в Find My системата за откриване на изгубени устройства. Поддържат се и базовия стилус Apple Pencil (USB-C) и Magic Keyboard клавиатурата с плаващ държач, както и Smart Folio калъфа с магнитно заключване и множество ъгли на накланяне.

iPad Air от шесто поколение вече са налични за закупуване на уебсайта на Apple и в магазините на Apple в цветови варианти Space Gray (сив), Starlight (златен), Purple (пурпурен) и Blue (лазурен). Моделът с 11-инчов екран се предлага за 599 долара (Wi-Fi версия) или 749 долара (Wi-Fi + 5G), а 13-инчовият вариант е на цена 799 долара (Wi-Fi) и 949 долара (Wi-Fi + 5G). Базовите версии се предлагат със 128 GB флаш памет, докато в максимална конфигурация таблетите могат да разполагат с до 1 TB.

source

Сподели: