September 14, 2023

Apple представи слушалките AirPods Pro 2 с USB-C конектор

Вчера Apple проведе презентация, по време на която на широката публика бяха представени смартфоните iPhone 15 и iPhone 15 Plus, флагманските iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max, както и смарт часовниците Apple Watch Series 9 и Apple Watch Ultra 2. В същото време беше обявена и актуализирана версия на безжичните слушалки AirPods Pro 2 с калъф, оборудван с интерфейс USB-C (известен още като USB Type-C).

Би било странно, ако Apple пусне iPhone с USB-C, но остави изключително популярните си слушалки AirPods Pro без тази иновация. Сега собствениците на новия iPhone 15 и AirPods Pro ще могат да използват един и същ кабел за зареждане на двете устройства (а и на всякакви други джаджи). Освен това слушалките вече могат да се зареждат директно от iPhone.

Освен интегрирането на интерфейса USB Type-C в корпуса, слушалките не са претърпели никакви промени в хардуера или дизайна. Виждаме същите AirPods Pro от второ поколение. Има обаче софтуерни нововъведения, като Adaptive Audio (разпознаване на музикалните предпочитания на потребителя) и Conversation Awareness (автоматично активиране на режима на прозрачност и намаляване на силата на възпроизвежданата музика при разпознаване на говор).

AirPods Pro с калъф с USB Type-C ще се продават от 22 септември. Те ще се предлагат за 249 долара.

Apple ще пусне и USB-C кабелни слушалки EarPods, които ще заменят сегашната Lightning версия. По този начин новите iPhone-и ще запазят съвместимостта си с кабелните слушалки, които все още имат много фенове. Те ще са на цена от 19 долара.


source

Сподели: