септември 14, 2023

Apple представи Apple Watch Ultra 2 с нов по-бърз чип S9, нов Ultra Wideband чип и най-яркия дисплей досега

Apple Watch Ultra 2 получава първото си голямо подобрение. Apple представи Watch Ultra 2 за 799 долара – първата актуализация за часовника от най-висок клас, предназначен за екстремни спортисти и други хора с по-специализирани нужди от проследяване на физическата си форма.

Както се очакваше, устройството от второ поколение ще запази същия 49-милиметров форм-фактор като оригинала, но все пак ще има някои значителни подобрения. По-специално, Ultra 2 идва с нов изключително ярък дисплей с яркост 3000 нита, за да се улесни четенето на екрана при всякакви условия на осветление. При по-тъмни условия нощният режим на дисплея ще се активира автоматично благодарение на сензора за околна светлина.

Ultra 2 ще бъде сред първите часовници, които ще получат новия чип S9 на Apple, който предлага и новата функция, наречена „двойно докосване“ и подобрената функционалност на Siri. Както и при Series 9, „Двойното докосване“ позволява на потребителите да отговарят на повиквания, да отлагат аларми и да изпълняват други задачи чрез бързо притискане на палеца и показалеца заедно.

Както и при оригиналния Ultra, устройството от второ поколение може да се похвали с по-дълъг живот на батерията от по-малкия си събрат Series 9. Според Apple, Watch Ultra 2 ще издържи 36 часа с едно зареждане на батерията, но може да издържи до 72 часа в режим на ниска консумация на енергия. Това е леко подобрение в сравнение с миналогодишния модел, който можеше да издържи 60 часа в режим на ниска мощност и 36 часа с едно зареждане.

Когато Watch Ultra беше пуснат на пазара миналата година, една от отличителните му характеристики беше способността му за проследяване на дълбочината, предназначена за водолази при гмуркане и други подводни дейности. Сега вграденото приложение за дълбочина е подобрено, за да запазва автоматично минали гмуркания, така че да можете да проследявате историята на дълбочината директно от часовника.

Watch Ultra 2 ще получи същите софтуерни подобрения като Series 9, благодарение на watchOS 10. Сред подобренията са нови функции за проследяване на велосипедни тренировки, както и нови уиджети и обновено приложение за компас.

Apple отбеляза, че е преминала към 99% рециклирани материали в Watch Ultra 2, което е част от по-широкия й стремеж да намали въздействието на продуктите си върху околната среда (компанията твърди, че Watch Ultra 2 е „въглеродно неутрален“, когато е съчетан с новата лента Alpine loop на компанията).

Apple Watch Ultra 2 вече е наличен за предварителна поръчка, a доставките започват на 22 септември.


source

Сподели: