юни 14, 2023

Apple работи върху по-евтина версия на хедсета Vision Pro

Миналата седмица Apple официално представи първия си хедсет за смесена реалност Vision Pro с цена 3500 долара. Въпреки че това устройство ще излезе на пазара едва през 2024 г., Apple работи усилено и върху по-достъпна версия на хедсета.

Марк Гурман от Bloomberg съобщава, че в момента Apple се стреми да пусне по-достъпен модел AR/VR хедсета до края на 2025 г. В същото време Apple работи и върху нова версия на Vision Pro с по-мощен процесор.

По-достъпната версия може да се нарича Apple Vision или Apple Vision One. Гурман има някои идеи за това как точно Apple може да намали цената на устройството.

В първата версия на Vision Pro най-скъпите компоненти са чиповете M2 и R1, 4K micro-LED дисплеите, модулите на камерата и сензорите. За да намали разходите, Apple „вероятно би могла да използва екрани с по-ниско качество“, процесор с по-ниски характеристики и по-малък набор от камери и сензори. Компанията би могла също така да премахне пространствените аудио високоговорители от хедсета и вместо това да подтикне потребителите да използват AirPods Pro за звук. Освен това дизайнът на лентата за главата може да бъде опростен. Всичко това би намалило цената на устройството, но само с няколкостотин долара.

В същото време Гурман отбелязва, че има няколко области, в които Apple едва ли ще направи компромис. Той счита, че външният екран EyeSight, който показва очите на потребителя, проследяването на очите и проследяването на ръцете са ключови компоненти. Те са също толкова важни, колкото и сензорният екран за iPhone. Така че може да се очаква по-достъпната версия да запази тези функции.


source

Сподели: