юли 10, 2023

Apple работи по лаптоп със сгъваем екран: MacBook Fold

Asus е водеща компания на пазара на лаптопи със сгъваем екран със своята линия Zenbook Fold. Изглежда обаче, че Apple се подготвя да оспори това лидерство. Доклади от Корея, съобщени от BusinessKorea сочат, че технологичният гигант от Купертино в момента води преговори с доставчици за пускането на MacBook със сгъваем екран, който може да бъде пуснат на пазара през 2026 година.

Този ход на Apple би могъл да даде значителен тласък на бавно развиващия се в пазар на дисплеи в момента. Корейските производители на дисплеи Samsung и LG вече инвестират значителни средства в OLED панели за лаптопи. Твърди се, че двете компании координират плановете си за разработване и производство на сгъваеми OLED панели за лаптопи с нарастването на пазара за тях.

Ако Apple наистина направи поръчка за сгъваеми екрани, това ще окаже огромно влияние върху този все още малък пазар. Смята се, че по-големите размери на дисплеите са по-печеливши за производителите им, съответно сгъваемите дисплеи за лаптопи ще са по-печеливши от сгъваемите дисплеи за смартфони. Това предоставя значителна възможност на Samsung и LG да натрупат допълнителни приходи в близко бъдеще.

Лаптопите със сгъваем екран все още са сравнително нова концепция, като технологията едва сега започва да навлиза на пазара. Възможността за сгъване на лаптопа наполовина открива редица нови възможности за начина, по който използваме и взаимодействаме с тези устройства.

Например, лаптопите със сгъваем екран могат да осигурят по-голяма гъвкавост за тези, които работят в движение. С лаптоп със сгъваем екран ще е по-лесно да вземете работата си със себе си, където и да отидете, без да се налага да жертвате от големината на екрана или производителността на устройството.

Лаптопите със сгъваем екран могат да се превърнат в следващото голямо нещо в областта на технологиите. Само времето обаче ще покаже как ще се развие това, но едно е ясно: бъдещето на лаптопите изглежда все по-гъвкаво.


source

Сподели: