септември 11, 2023

Apple разработва нови аксесоари с USB Type-C порт

Apple възнамерява да актуализира повечето си аксесоари, като им добави USB-C порт. Според водещия аналитик Марк Гурман от Bloomberg, който често предлага актуална вътрешна информация, това решение се дължи на отказа от Lightning в предстоящата серия смартфони iPhone 15. В неотдавнашен епизод на подкаста The MacRumors Show Гурман разкри, че Apple иска да премине изцяло към USB-C във всички свои аксесоари до началото на следващата година. Този преход очевидно ще бъде сравнително бърз процес, подобно на този с Lightning през 2012 г.

Гурман счита, че компанията ще актуализира съществуващата батерия MagSafe с USB-C и разработва чисто нова MagSafe Duo с този порт. Той обаче все още не знае дали тези аксесоари ще бъдат представени на 12-ти септември. Аналитикът също така спекулира, че преустановената докинг станция за зареждане на Apple Watch може да бъде представена отново, но с USB-C порт. Що се отнася до новата MagSafe, която е в процес на разработка, устройството все още не е готово за излизане на пазара. Това, което се знае, е, че то използва нова концепция, която ще позволи зареждането на два iPhone едновременно или верижно свързване на батериите, за да може едно устройство да се зарежда локално с няколко батерии.

Според Марк Гурман на своята презентация компанията ще представи AirPods Pro с USB-C порт, но това няма да е третото поколение на безжичните слушалки, а само малка актуализация. Той казва, че изцяло новите AirPods Pro трябва да излязат през следващата година или в началото на 2025 г.


source

Сподели: