май 14, 2024

Apple твърди, че само 40 от 65 000 iOS-разработчици са подали заявки за плащания извън App Store

Нито един голям разработчик на iOS-приложения все още не е кандидатствал за използване на външни платежни варианти от Apple устройствата.

Според Bloomberg в момента само около 40 iOS разработчици от общо 65 000 са се заинтересували от плащания извън App Store.

През януари, както се изисква от новото законодателство на ЕС, Apple в крайна сметка позволи на разработчиците да предлагат плащания от трети страни в iOS с линк към външни платежни аналози. В същото време компанията издаде серия от изисквания и предложи нова такса от 27% (комбинирана с таксите за обработка на плащанията, общата сума надвишава 30%, които App Store обикновено таксува, така че условията едва ли са благоприятни за разработчиците).

Промените в платежната система на Apple трябваше да удовлетворят съдебно решение от 2021 г. През март дългогодишният правен противник Epic Games нарече предложенията на производителя на iPhone „измама “ и се върна в съда.

Струва ми се, че вашата цел е да поддържате бизнес модела и приходите, които сте имали в миналото“, каза съдия Ивон Гонзалес Роджърс за решението на Apple по време на последното изслушване.

Обърнете внимание, че средствата от разпространението на приложения в App Store носят на Apple приходи от над 200 милиарда долара годишно.

Припомняме, че в началото на тази година Apple разреши алтернативните методи за разплащане в iOS приложенията, но високите такси останаха

source

Сподели: