September 15, 2023

Apple увери, че няма да има отлагане на Vision Pro – хедсетът ще бъдат пуснат в началото на 2024 година

През юни Apple представи очилата си за добавена и виртуална реалност – Vision Pro, а през юли започна да предоставя комплекти за разработчици на приложения и игри. Вчера по време на представянето на iPhone 15 главният изпълнителен директор на компанията Тим Кук потвърди, че няма да има забавяне в пускането на устройството – доставките на Vision Pro ще започнат в началото на следващата година, въпреки че се говори, че някои ключови компоненти, като например външният дисплей все още не работи правилно при ранните образци на джаджата.

Първите разработчици, които се запознаха с Vision Pro бяха впечатлени от неговите възможности, резолюцията на екрана, пропускателната способност и функциите за управление със жестове, пише The Verge. Със сигурност това е много мощно устройство, но истинският тест за потенциала му ще бъдат случаите на използване, които може да предложи.

Колкото по-силна е екосистемата от приложения на Vision Pro при пускането на устройството на пазара, толкова по-вероятно е потребителите да решат, че имат нужда от такава джаджа, въпреки „страхотната“ си цена от 3499 долара. За тази цел Apple ще добави повечето приложения за iPhone и iPad в новия App Store за Vision Pro, а по време на вчерашната презентация беше отбелязано също, че новият iPhone 15 Pro ще може да снима 3D пространствено видео, което може да се гледа на очилата Vision Pro.

Според The Verge, Apple ще предлага Vision Pro първоначално само в САЩ.


source

Сподели: