май 15, 2024

Apple ще започне да продава очилата Vision Pro извън САЩ

Apple се готви да започне да продава своите очила с добавена реалност Vision Pro в Европа и Азия, тъй като се стреми да съживи интереса към продукта, след като първоначалният шум около него в САЩ избледня.

Според Bloomberg компанията очаква голямо търсене в страни като Китай и Япония, където технологиите за добавена реалност са по-популярни.

Миналата седмица Apple проведе четиридневно обучение за служителите в магазините, намиращи се в страни, като Германия, Франция, Австралия, Япония, Южна Корея и Сингапур, като посочи пазарите, където Vision Pro скоро може да бъде наличен.

Въпреки очакванията, продажбите на очилата в САЩ са под прогнозите, като някои магазини отчитат само няколко продадени бройки на седмица. Дори на вторичния пазар, например в Хонг Конг, устройството се продава на цена, по-ниска от цената на дребно.

Експертите смятат, че причината за слабите продажби е високата цена на устройството, която е $3499 — значително по-скъпо от цената на флагмана iPhone, както и липсата на достатъчно съдържание и полезни приложения за Vision Pro. В отговор на това, Apple засили маркетинговите си усилия и започна по-активно да популяризира очилата на своя сайт, както и да провежда проучвания сред служителите на магазините, за да разбере причините за отказите от покупка.

source

Сподели: