September 22, 2023

Apple ще пусне мишки, клавиатури и тракпади с USB Type-C през октомври

След смартфоните от серията iPhone 15, които в съответствие с изискванията на ЕС получиха USB Type-C портове, през октомври може да бъде пуснат нов комплект периферни устройства Apple Magic – мишки, клавиатури и тракпади оборудвани с универсални портове вместо с Lightning. Това съобщи анализаторът Марк Гурман в своята рубрика в Bloomberg.

През октомври Apple ще представи обновена линия iMac, както и актуализирани версии на Magic Mouse, Magic Trackpad и Magic Keyboard с USB Type-C портове. Не забравяйте, че настоящите версии на тези устройства са с Lightning порт. Най-вероятно по отношение на характеристиките новите продукти няма да се различават от настоящите версии на устройствата, като вероятно ще бъдат пуснати в бял и черен цвят.

Заедно с новите периферни устройства се очаква да бъдат пуснати външна батерия MagSafe Battery Pack и зарядно устройство MagSafe Duo с USB Type-C портове. Този конектор ще се появи и върху слушалките AirPods Max и върху калъфа на обикновените AirPods, но датата на пускането им на пазара все още не е известна. Анализаторът е сигурен, че отказът от патентованите Lightning портове в полза на USB Type-C очаква цялата продуктова линия на Apple – компанията ще изпълни изискванията на европейското законодателство.

Гурман направи прогнози и за други нови продукти на Apple. Очаква се, че през 2024 или 2025 година ще бъде представен смарт часовник Apple Watch Series X. Компанията разработва и услуга за здравни напътствия, базирана на изкуствен интелект, каза експертът. Частична актуализация очаква и очилата за смесена реалност Apple Vision Pro. За първи път от 5 години насам 11 и 13-инчовите модели iPad Pro ще бъдат значително обновени – те ще получат OLED дисплеи. Доставяната с таблетите клавиатура Magic Keyboard пък ще се сдобие с метален корпус. Новите модели от серията iPhone Pro ще се сдобият с по-големи дисплеи, а MacBook Air, MacBook Pro и другите Mac компютри ще получат нов процесор Apple M3.


source

Сподели: