юли 4, 2023

Apple ще пусне монитор, който в режим на очакване ще замени смарт-дисплея на умния дом

Apple е възможно да се занимава с разработването на монитор за компютрите Mac, който в режим на очакване може да се използва като дисплей за умния дом, съобщи източника на изданието Bloomberg Марк Гърман (Mark Gurman) в своя бюлетин Power On в неделя. Според него, устройството ще бъде пуснато не по-рано от следващата година.

Новият монитор ще е базиран на чип собствена разработка на Apple, подобно на Studio Display, който е базиран на A13. Това ще позволи на монитора да се използва независимо от компютъра, когато е в режим на готовност с нисък разход на енергия, казва Гърман. Спомнете си, че чипът A13 в Studio Display е отговорен за работата на уеб-камерата и системата от високоговорители с функциите Center Stage и Spatial Audio.

Както се очаква, в режим на ниско потребление, мониторът, подобно на дисплеите за умен дом, ще отразява различна полезна информация, като входящи известия или прогноза за времето. Нещо подобно ще бъде реализирано и чрез функцията StandBy в iOS 17, която ще бъде пусната по-късно тази година. С новата опция обаче на монитора на Mac ще може да се изобразява много повече информация, отколкото може да се види на малкия екран на iPhone.

Според Гърман, Apple също работи и върху създаването на наследници на Pro Display XDR и Apple Studio Display.


source

Сподели: