септември 12, 2023

Apple Watch Series 9 и Watch Ultra 2 ще получат нов сензор за сърдечен ритъм и U2 чип

Apple се готви да пусне на пазара два нови модела фирмени смарт-часовници — Watch Series 9 и Watch Ultra 2. Представянето на новите продукти трябва да се състои на предстоящото събитие Wonderlust през септември.

Какви ще са нововъведенията?

И двата модела часовници по дизайн ще приличат на своите предшественици с осъвременени сензори и вътрешни компоненти.

Едно от основните подобрения ще бъде новия сензор за сърдечен ритъм, който ще замени третото поколение аналог. Новият смарт-часовник ще включва подобрения и при други компоненти с акцент върху скоростта, точността и ефективността. Apple също ще представи и новия U2 ултрашироколентов чип, който ще направи Find My много по-добър.

Watch Series 9 ще бъде „пригоден“ за производителността, която A15 процесорът трябва да осигури. Серията ще включва 2 модела (41 и 45 mm). Watch Ultra 2 ще бъде изработен от рециклирани материали, ще има черен цвят на корпуса и размер от 49 мм.

Apple тества и нови опции за корпусите, включително 3D-печатни от неръждаема стомана и за двата варианта на Watch Series 9. Семейството Ultra се планира да премине към тази технология през следващата година. Обмисля се и възможността за актуализиране или пълен отказ от кожените каишки и гривни от неръждаема стомана.


source

Сподели: